TÜRK PIRELLİ 54 YAŞINDA

İZMİT (Kocaeli), () - TÜRKİYE'de ilk otomobil lastiği üreten Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. kuruluşunun 54'üncü, üretimin 52’inci yılını İzmit'teki Fabrikası'nda kutladı. Pirelli, Türkiye'de 1962 yılı Aralık ayında...

23 Aralık 2014 Salı 12:27
TÜRK PIRELLİ 54 YAŞINDA






İZMİT (Kocaeli), () - TÜRKİYE'de ilk otomobil lastiği üreten Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. kuruluşunun 54'üncü, üretimin 52’inci yılını İzmit'teki Fabrikası'nda kutladı.
Pirelli, Türkiye'de 1962 yılı Aralık ayında İzmit Köseköy'de kurduğu fabrikada ilk Türk lastiğini üretti. Kuruluşunun 54'üncü yıldönümü nedeniyle İzmit'teki fabrikada düzenlenen törene Türk Pirelli Genel Müdürü Mete Ekin, Fabrika Müdürü Hakan Yalnız, Personel Direktörü Muhittin Kızıler, Kalite Direktörü Bahadır Özer’inde aralarında bulunan diğer yöneticiler ile birlikte Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan da hazır bulundu. Kutlama töreninde  25, 20 ve 10 yıl çalışanlara plaket ve hediyeleri verildi.
İzmit Köseköy'de 140 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda 1700 çalışanı ve yıllık 110 bin ton üretimi ile Türkiye ve bölge ekonomisine katkı sağlayan Pirelli İzmit Fabrikası, ayrıca  dünyanın en hızlı pilotları olan Formula 1 pilotları için lastik üretiyor. Bu nedenle  Türk Pirelli İzmit Fabrikası  tüm dünyada 2 milyar kişi tarafından takip edilen Formula 1 yarışlarının tüm lastiklerinin İzmit Fabrikası'nda üretiliyor olması nedeniyle 'Şampiyonların Fabrikası' olarak da anılıyor.
Türk Pirelli’nin ilk Türk Genel Müdürü olan ve 2010 yılından beri görevini yürüten Mete Ekin törendeki konuşmasında, piyasadaki daralmanın gecici olduğunu tahmin ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Piyasada satılan her 4 lastikten biri Pirelli’dir. Özellikle kış kastikleri uygulaması nedeniyle canlı kalan pazarda, kamyon lastiği satışlarımız çok iyi. Premium segmente lider durumdayız. Üretim esnasında kesinlikle kaliteden ödün vermeyen anlayaşımız nedeniyle bugün piyasadan hatalı lastik gelmemektedir. Tüm çalışanlarımız ile hep birlikte bir bütün olarak daha iyi kaliteli üretim yapmayı dedefliyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.