Türk şirketinden havacılıkta uluslararası başarı

- STM, havacılık sektöründe edindiği tecrübeyi EASA'dan aldığı "Tasarım Organizasyon Onayı" belgesiyle tescillendirdi - Şirket, bu onayla sivil uçaklarda yapılacak tasarım değişiklikleri konusunda yetkili hale geldi

02 Kasım 2017 Perşembe 11:02
Türk şirketinden havacılıkta uluslararası başarı






ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), havacılık sektöründe edindiği tecrübeyi Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansından (EASA) aldığı "Tasarım Organizasyon Onayı" belgesiyle tescillendirdi. Bu onayla şirket, sivil uçaklarda yapılacak tasarım değişiklikleri konusunda yetkili hale geldi.

Askeri havacılık alanında yetişmiş ve konusunda uzman personeliyle Savunma Sanayii Müsteşarlığına uluslararası standartlara uygun uçuşa elverişlilik sertifikasyonu danışmanlığı sunan STM, havacılık alanındaki tecrübesiyle önemli bir başarıya imza attı.

Askeri havacılık sertifikasyonu konusunda Türkiye’deki tek firma olan STM, dünyada az sayıda şirketin almaya hak kazandığı EASA "Tasarım Organizasyon Onayı"na (DOA) sahip oldu.

STM, EASA DOA yetkisiyle her türlü sivil uçağın kabin içi, aviyonik, yapısal ve çevresel sistemlerine ait belli seviyelerde yapılacak değişiklikleri uluslararası havacılık standartlarına göre denetleyerek onay verebilecek.

Şirket, sahip olduğu yetkiyle kokpit ve yolcu bölümlerinde iyileştirme, yenileme, ek sistemler takılması ve benzeri her türlü uçak içi değişiklik konusunda hem Türk firmalara hem de uluslararası şirketlere hizmet sunabilecek.

Bu kapsamda, yerel ve uluslararası tüm sivil havayolu şirketleri, kamunun hizmetindeki uçaklar, eğitim uçakları, şirketlere ait özel jetler, özel uçak kiralama şirketleri STM'nin radarında yer alacak.

Bunun yanı sıra STM'nin eli, EASA DOA sertifikasıyla havacılık yeteneğini tescillediği için, havacılık sanayisinde üretim yapan tüm şirketlere tasarım ve sertifikasyon danışmanlığı konusunda güçlenmiş oldu.

Anahtar Kelimeler:
STMHavacılıkEASA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.