Türk Telekom iştirakleri İnnova ve Argela'ya ödül

- Türk Telekom iştirakleri İnnova ve Argela, İTÜ ARI Teknokent BEETECH 2016 Ödüllerinde 3 ödül aldı

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:23
Türk Telekom iştirakleri İnnova ve Argela'ya ödül






İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, iştirakleri İnnova ve Argela ile İTÜ ARI Teknokent BEETECH 2016 Ödüllerinden 3 ödülle döndü.

Türk Telekom açıklamasına göre, İnnova ve Argela, İTÜ ARI Teknokent tarafından "Çıtayı Yükseltenler" temasıyla düzenlenen "BEETECH 2016 Ödülleri"nde 3 ödüle layık görüldü.

Bilişim çözümleri firması İnnova, Ulusal-Uluslararası Destekler kategorisinde; yeni nesil teknolojiler üzerine Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri yürüten Argela ise Üniversite-Sanayi İş Birliği kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu.

Ayrıca Argela Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Kaytaz ise sektöre sağladığı katkılardan ötürü Ar-Ge Öncüleri özel ödülüne layık bulundu.


- "Teknolojiye yatırım yapmak için hiçbir zaman geç değil"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, teknoparkların bölgesel kalkınma ve ülkenin ileri teknoloji ürünleri ihtiyacının karşılanmasında önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Doany, teknolojiye yatırım yapmak için hiçbir zaman geç olmadığını vurguladı.

Büyük şirketlerin kurumsal girişim sermayeleriyle yeni girişimlere yatırım yapması ve genç şirketlere destek olması gerektiğini dile getiren Doany, şunları kaydetti:

"Bu şekilde daha fazla girişimci şirket ortaya çıkar. Girişimcilik alanında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye, heyecan verici fırsatlar barındırıyor. 80 milyon nüfusu içinde çok akıllı ve parlak beyinler var. Bununla birlikte, girişimlerin ürün ve hizmetlerini sunabileceği büyük bir pazar kapasitesine de sahip. Dolayısıyla girişimler dünyaya açılmadan önce Türkiye'de ciddi bir pazar deneyimi elde edebilirler. Bu ülkede yetenek seviyesi ile birlikte risk alma cesareti de gerçekten inanılmaz.

İTÜ, Türk Telekom'un uzun yıllardan beri uzun soluklu ve sağlam ilişkiler geliştirdiği çok saygın ve önemli kurumlardan biri. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının bölgesel kalkınmada kilit rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlamda üniversitelerle yakın ilişkilerin oluşturulması ve inovasyonun desteklenmesine önem veriyoruz. İTÜ ile birlikte bugüne dek sosyal sorumluluk projelerinden 5G'nin akıllı uygulamalarına kadar pek çok alanda başarılı iş birliğine imza attık ve bu iş birliklerimiz gelecekte de devam edecek. Bu açıdan İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen BEETECH ödüllerinde, iştiraklerimiz Argela ve İnnova'nın ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla ödüllendirilmesi bizi gururlandırıyor."

Türk Telekom'un Ar-Ge ve girişimcilik alanlarındaki vizyonuna ilişkin de bilgi veren Doany, "Türk Telekom olarak sürdürülebilir büyümenin tek yolunun yeni teknolojiler üretmek ve yenilikçi olmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak, müşterilerimizin hayatına değer katma vizyonu ile yalnızca şirket içi Ar-Ge faaliyetlerimizle değil, üniversitelerle olan iş birliklerimiz ve küçük şirketlerin büyük fikirlerine yaptığımız yatırımlarla da girişimcilik ekosistemine katkıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.