Türkiye AsiaStar 2017’den 10 Ödülle Döndü

Asya’nın en iyi ambalajlarının belirlendiği AsiaStar Yarışması sonuçlandı. Türkiye’nin 3 ürünle AsiaStar kazandığı yarışmanın öğrenci kategorisinde ise Türkiye’yi başarıyla temsil eden genç tasarımcılar 7 ödüle layık görüldü.

03 Ocak 2018 Çarşamba 12:02
Türkiye AsiaStar 2017’den 10 Ödülle Döndü






Türkiye AsiaStar 2017’den 10 Ödülle Döndü


Asya Ambalaj Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen ve Asya’nın Ambalaj Oscar’ı olarak anılan AsiaStar Yarışması’nın kazananları geçtiğimiz Aralık ayında Sri Lanka’da yapılan jüri toplantısının ardından açıklandı. 2017 yılında Bangladeş, Endonezya, Hindistan, Japonya, Kore, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Türkiye’nin katıldığı ambalaj tasarım yarışmasına toplam 232 başvuru yapıldı. Türkiye’den 3’ü ürün, 8’i öğrenci projesi olmak üzere 11 başvurunun yapıldığı yarışmada Türk şirketleri, Tüketici Ürünleri ve Ambalaj Malzemesi ve Bileşenleri Kategorilerinde toplam 3 AsiaStar’ın sahibi oldu. 13. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren genç tasarımcılar ise yarışmanın öğrenci Kategorisi’nde 7 ödül kazandı. Böylece Türkiye AsiaStar 2017’den 10 ödülle döndü.


Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, şunları söyledi: “AsiaStar’da ödül alan şirketlerimizi ve genç tasarımcılarımızı yürekten kutluyorum. WorldStar’da kazandığımız 5 ödülün ardından AsiaStar’da aldığımız ödüller hepimizi gururlandırdı. Türkiye Ambalaj Sanayicileri olarak gerek ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğümüz projeler gerekse düzenlediğimiz yarışmalarla sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda ödül kazanan ürünler ve Derneğimiz tarafından düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren projeler, WorldStar ve AsiaStar gibi uluslararası ambalaj yarışmalarına katılarak hem ülkemizi gururlandırıyor hem de Türkiye ambalaj sektörünün küresel piyasalardaki rekabet gücünü artırıyor. Katma değerli ürünler ve tasarım noktasında sektörümüz, her daim ileriyi hedefliyor. Teknoloji, kalite ve ürün çeşitliliği konusunda Avrupalı şirketlerle yarışacak düzeydeyiz. Sektörümüzün dünyada on üçüncü ve Avrupa’da altıncı sırada yer aldığımızı tahmin ediyoruz. Hedefimiz daha da üst sıralarda yer alarak Türk ambalaj sektörünün hak ettiği değeri bulmasını sağlamak.”


Tüketici Ürünleri Kategorisi Kazananları:

    Bingo Soft İmza Serisi - Tasarist
    İpek Şampuan - Tasarist

Ambalaj Malzemesi ve Bileşenleri Kategorisi Kazananı:

    Kahve Kapsülü Alt Kapama ve Üst Folyo Ambalajı - İspak Esnek Ambalaj Sanayi A.Ş

Öğrenci Kategorisi Kazananları:

    Bzz - Muhammed Saner Öztürkler - Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü
    Cup Cake - Yusuf Akkaş - Gazi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
    Dip & Eat Box - Semih Arslan - İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
    Freshy - Muhammed Saner Öztürkler - Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü
    Terende - Sude Edebal i& Batu Sözen - Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
    Tukaş Süz Geç Turşu Kavonozu Tasarımı -Zeynep Karadeniz -Gazi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
    Upside Down- Muhammed Saner Öztürkler - Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü

Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması Hakkında

Ürünlerin satış ve pazarlamasında doğrudan etkili olan ambalaj sektöründe, en prestijli yarışması için geri sayım devam ediyor. Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (ASD) organize ettiği, “Ambalaj Ay Yıldızları 2018 Yarışması”na başvurular 1 Şubat 2018’de başlayacak. ASD’nin geleneksel hale gelen yarışması, marka sahibi ve ambalaj üreticilerine uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazandırmayı amaçlıyor. Dünya çapında sektöre damga vuran özgün ambalaj tasarımlarının, farklı ve yenilikçi ambalaj uygulamalarının ödüllendirildiği yarışmaya ambalaj üreticileri ve tedarikçileri, ambalaj tasarımcıları ve marka sahipleri, piyasaya sürdükleri ambalajlı ürünlerle katılabiliyor. Ulusal bir marka haline gelen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'na 2015'ten bu yana yurt dışından da başvurular kabul ediliyor ve “Dünya Ambalaj Ay Yıldızları” seçiliyor. Özgün tasarım ve uygulamaları ödüllendiren yarışma, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) ve Asya Ambalaj Federasyonu’na (APF) akredite olduğu için kazananlara uluslararası tanınırlık sağlıyor. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışmasında dereceye giren ambalajların başarıları “Altın, Gümüş, Bronz ve Yetkinlik Ödülleriyle” tescilleniyor. Yarışmada “Altın Ödül” almaya hak kazanan ambalajlar arasından TSE işbirliği ile “Altın Ambalajlar” da seçiliyor.


AsiaStar Hakkında

1967 yılında Tokyo'da kurulan Asya Ambalaj Federasyonu (APF), Asya-Pasifik ülkelerinin ambalaj sektöründeki en üst temsilcilerini bünyesinde barındırıyor. Avustralya, Bangladeş, Çin, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Malezya, Filipinler, Rusya, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Vietnam'daki Ambalaj Dernekleri ve Birlikleri'nin üye olduğu Asya Ambalaj Federasyonu'nda Türkiye'yi Ambalaj Sanayicileri Derneği temsil ediyor. APF tarafından her yıl verilen AsiaStar Ödülleri, ‘Asya'nın Ambalaj Oscar'ları olarak biliniyor. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda yetkinlik, bronz, gümüş ve altın derece alan ürünler AsiaStar Yarışması'na katılma hakkı kazanıyor.


Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Hakkında

Türkiye'deki önemli ambalaj sanayicilerini bünyesinde bir araya getiren ASD, 1992 yılında 39 ambalaj üreticisi tarafından kuruldu. Ocak 2018 itibariyle 200’ün üzerinde üyesi bulunan ASD’nin amacı; Türkiye ambalaj sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak, sektöre kimlik kazandırmak, ulusal ve uluslararası platformlarda sektörün temsil edilmesini sağlamak, üyeleri arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, güçlendirmek ve daimi kılmaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.