Türkiye Enerji Zirvesi

- OMV Samsun Elektrik ve Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Öztürkmen: - "Şirketimiz, gelişmiş teknolojisiyle yılda yaklaşık 7 milyar kilovatsaat elektrik üretim kapasitesiyle bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır"

10 Ekim 2017 Salı 20:28
Türkiye Enerji Zirvesi






ANTALYA (AA) - OMV Samsun Elektrik ve Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, "Şirketimiz, gelişmiş teknolojisiyle yılda yaklaşık 7 milyar kilovatsaat elektrik üretim kapasitesiyle bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır" dedi.

Öztürkmen, Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi'nde, enerji sektörünün Türkiye açısından önemine dikkati çekti.

Zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztürkmen, "Bu önemli buluşmayı önemli bir ödülle de taçlandırdık. Samsun'daki sosyal sorumluluk projemiz Kozluk OMV Fen Lisesi ile 'Altın Voltaj' ödülünü kazandık.” diye konuştu.

Öztürkmen, Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncularının bir araya geldiği bu önemli buluşmada, doğalgaz çevrim santrallerinin Türkiye'nin enerji arz güvenliği için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattıklarını vurguladı.

Sistemin ayakta kalması ve sürdürülebilirliği açısından hem baz yük hem de esnek üretim yapan doğalgaz santrallerinin yerinin önemli olduğunu dile getiren Öztürkmen, "O nedenle doğalgaz santrallerinin Türkiye elektrik arzının sigortası olduğu gerçeği unutulmamalıdır." dedi.

Öztürkmen, OMV'nin 600 milyon avro yatırımla 2013 yılında Samsun'da hayata geçirdiği doğalgaz kombine çevrim santralinin Türkiye'nin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 3'ünü karşılama kapasitesine sahip olduğunun bildirdi.

Öztürkmen, "Türkiye'deki en düşük emisyona sahip ve en verimli santrallerinden biri olan OMV Samsun Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali, gelişmiş teknolojisiyle yılda yaklaşık 7 milyar kilovatsaat elektrik üretim kapasitesiyle bölgenin ve ülkenin elektrik enerjisi tedarikine büyük bir katkıda bulunmaktadır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.