Türkiye Finans'tan 3. çeyrekte 279 milyon liralık kar

- Türkiye Finans bu yılın ilk dokuz ayında 279 milyon lira kar açıkladı

07 Kasım 2017 Salı 10:55
Türkiye Finans'tan 3. çeyrekte 279 milyon liralık kar






İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans Katılım Bankası, yılın ilk dokuz ayında elde ettiği toplam 279 milyon lira net dönem karı ile geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 12 artırdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk dokuz ayında 279 milyon lira kar elde eden banka geçen yılın aynı dönemine göre net dönem karını yüzde 12 artırdı. İlk dokuz aylık dönemde bankanın aktif büyüklüğü ise 37, 3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde bankanın toplam öz kaynakları geçen yılın sonuna göre, yüzde 9 artışla 4 milyar liraya yaklaştı. Türkiye Finans Katılım Bankası’nın 2016’nın aynı döneminde yıl sonunda yüzde 15,58 olan sermaye yeterlilik rasyosu da 2017’nin ilk dokuz ayında yüzde 18,29’a çıktı. Yılın üçüncü çeyreğinde toplanan fonların tutarı ise 20,7 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Wael Abdulaziz Raies, 2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye Finans hedeflerini gerçekleştirme yolunda müşteri hizmetleri ve ürün çeşitliliği geliştirme konularında ciddi adımlar attıklarını belirtti.

Raies, "Bunun yanı sıra reel ekonominin lokomotifi olan pek çok şirkete ve projeye inovatif ve müşteri odaklı bir anlayışla finansman sağladı. Çalışanlarımızın da motivasyonu ve uzmanlığı sayesinde yıl sonuna kadar katılım bankacılığı prensipleriyle uyumlu yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.