Tüsiad'dan G-20 Öncesi Anket Çalişmasi

   Ümit TÜRK /İSTANBUL,() TÜSİAD, Türkiye'nin 2015'te Dönem Başkanlığı'nı yapacağı G-20 ve B-20 öncesi, iş dünyasının önceliklerini belirlemek amacıyla 6 ülkede yaptığı web tabanlı anket çalışması yaptı. 900'ün...

25 Kasım 2014 Salı 16:54
Tüsiad'dan G-20 Öncesi Anket Çalişmasi






 

 Ümit TÜRK /İSTANBUL,() TÜSİAD, Türkiye'nin 2015'te Dönem Başkanlığı'nı yapacağı G-20 ve B-20 öncesi, iş dünyasının önceliklerini belirlemek amacıyla 6 ülkede yaptığı web tabanlı anket çalışması yaptı. 900'ün üzerinde şirket yöneticisinin fikir ve görüşlerinin yer aldığı anketten çıkan sonuçlar, İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen proje tanıtımı toplantısında açıklandı. Ankette "Sürdürülebilir ve yeşil büyüme" konusu öne çıktı.

İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıya, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akçakayalıoğlu ve projeyi yürüten anket şirketi EY'nin Türkiye yetkilileri katıldı.
Toplantıda, proje kapsamında G-20 üyesi gelişmiş ve gelişmekte olan 6 ülke olan ABD, İngiltere, Fransa, Brezilya, Hindistan ve Türkiye'deki farklı şirket ve profillerinden oluşan 900'ün üzerinde katılımcıdan iş dünyasının en önemli öncelikleri hakkında görüş alındığı belirtildi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akçakayalıoğlu, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
G-20'ye olan ilgi ve inancın sürmesi için bütün üyeleri etkileyen küresel sorunların çözümüne odaklanılması gerektiğine dikkat çekerek, 2018 yılı Haziran ayına kadar gayrisafi milli hasılayı yüzde 2 artırma kararının hayata geçirilmesinde herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini beklediklerini söyledi.
Akçakayalıoğlu, “Türkiye 2015 için G-20 Dönem Başkanlığı'nı devralmıştır. Bunun yanı sıra, B-20 Zirvesi'ne de başkanlık ve evsahipliği yapacaktır. Bunun verdiği sorumlulukla, TÜSİAD, Türkiye'nin Dönem Başkanlığı'nda sunulacak öneriler için özel sektörün ulusal ve uluslararası seviyedeki önceliklerini belirlemek amacıyla küresel bir çalışma yürütmüştür. Projemiz, özel sektörün önceliklerini belirlerken, gelişmekte olan piyasaların ve G-20'nin dünya ekonomisindeki artan rolünü odak noktasına almaktadır. Bu amaçla, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, Hindistan ve Türkiye'den oluşmak üzere G-20 üyesi 6 ülkenin iş dünyası liderleriyle anket gerçekleştirmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler, önce G-20 ve B-20 sonuçları ve Türkiye'nin 2015 hedefleri için öncelikleri ışığında analiz edilmiş ve böylece iş dünyasının öncelikleri belirlenmiştir."

"ÇEVRE" KONUSU ÖNE ÇIKTI
Daha sonra söz alan EY (Ernst Young) yöneticileri, anket çalışması ve sonuçları hakkında bilgi verdi.
Anket sonuçlarının toplanmasının ardından, katılımcıların iş dünyasının öncelikleri ve ilgili politikaların önemi hakkında ne düşündüklerini çözümlemek amacıyla çeşitli analizler yapıldı.

Yapılan analiz sonucu, G-20'de ele alınacak konuların önceliklendirilmesi istendiğinde, küresel iş dünyası aşağıdaki konu başlıkları üzerinde hemfikir kaldı:
1-Sürdürülebilir ve yeşil büyüme
2-İnsan sermayesi ve istihdam
3-Yolsuzlukla mücadele
4-Küresel refah
5-Yönetişim ve kontrol
6-Girişimcilik ve inovasyon
7-BİT Gelişimi (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.