Uçak bileti fiyatları her an düşebilir

Bakan Yıldırım, "AB ile müzakereler başladı. Anlaşma istediğimiz şekliyle imzalanırsa, şirketler sınırsız uçuş gerçekleştirebilecek. Bu da uçak bileti fiyatlarını düşürecek" dedi.

31 Ocak 2016 Pazar 23:46
Uçak bileti fiyatları her an düşebilir






Uçak bileti fiyatları her an düşebilir

Ulaştırma Binali Bakanı Yıldırım, "AB ile müzakereler başladı. Anlaşma istediğimiz şekliyle imzalanırsa, şirketler sınırsız uçuş gerçekleştirebilecek. Bu da uçak bileti fiyatlarını düşürecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin, Türkiye ile Avrupa havacılığının entegre olması için anlaşma teklif ettiklerini belirterek, "Anlaşmanın Türkiye'nin istediği kapsamda gerçekleşmesi durumunda, AB ile Türkiye arasında hizmet veren havayolu şirketleri sınırsız uçuş gerçekleştirebilecek. Böylece, havayolu şirketleri arasındaki rekabet artacağından uçak bilet fiyatları da düşecek" dedi.

RAPORA GÖRE EN BÜYÜK İKİNCİ ÜLKE

Bakan Yıldırım, 2014 yılında Türkiye'nin, AB ülkelerine Amerika'dan sonra en fazla yolcu taşıyan ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye ile AB ülkeleri arasında 30 milyon yolcu taşındı. Böylece, AB'ye 50 milyon yolcu taşıyan Amerika'dan sonra en fazla yolcu taşıyan ikinci ülke oldu" diye konuştu.

EN FAZLA ARTIŞ TÜRKİYE’DE

2003 yılından beri havacılıkla ilgili alınan kararların ve yapılan yatırımların ne kadar isabetli olduğunun ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, “Eurocontrol’ün araştırmasına göre, 2014-2021 arasında Avrupa'ya en fazla sefer artışı yapacak ülkeler kategorisinde Türkiye 1. sırada. Türkiye'nin havacılıkta her yıl yüzde 6'dan daha fazla büyüyeceği tahmin ediliyor” dedi.

ANLAŞMAYI AB TARAFI ÖNERDİ

Yıldırım, AB yetkililerinin, Türkiye'yi "havacılıkta AB'nin en büyük partneri" olarak gördüklerini ve ilişkilerin özel hale getirilmesini istediklerini dile getirerek, bu amaçla AB tarafından "Kapsamlı Havacılık Anlaşması" önerildiğini kaydetti.

AB: Anahtar ülkesiniz

AB'nin 7 Aralık 2014'te açıklanan Havacılık Stratejik Belgesi'nde Türkiye'nin "anahtar ülke" olarak tanımlandığına işaret eden Yıldırım, “Bu yüzden Türkiye'ye kapsamlı bir anlaşma önerdiler. Amaç, Türkiye ile AB havacılıkta bütünleşsin. AB yetkilileriyle yapılan toplantıda, karşı tarafın bize tekliflerini dinledik" değerlendirmesinde bulundu.

Bizden cevap bekliyorlar

AB tarafından 6 bölgeye anlaşma önerildiğini dile getiren Yıldırım, "Bunlar içinde Türkiye'ye en geniş kapsamlı anlaşmayı önerdiler. Bu ayın başında yapılan toplantıda, bu anlaşmanın neleri kapsayacağı belirlendi. Şimdi Türkiye'den bu teklife cevap bekliyorlar. Biz, cevap öncesi teknik hazırlıklara başladık" dedi.

TEK NOKTADA GÜVENLİKLE 'MERKEZ' OLURUZ

AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın imzalanması durumunda, Avrupa'dan daha fazla turistin Türkiye'ye geleceğine dikkati çeken Bakan Yıldırım havacılık güvenliğinde de "tek nokta güvenlik" sistemine geçileceğini belirterek, "Yani AB ülkelerinde ya da Türkiye'de havalimanında güvenlikte aranan bir kişi, söz konusu havalimanlarında ikinci kez aranmayacak. Bu da Türkiye'yi bölgesel hub merkezi haline getirme hedefine katkıda bulunacak. Dolayısıyla insanlar otomatik olarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeyi tercih edecek” dedi. Bakan Binali Yıldırım, bu konuların hepsinin yetkililer arasında tartışılacağını ve hangi kapsamda neye mutabık kalınacağının 1 yıllık sürede belirleneceğini sözlerine ekledi.

Önemi bir kez daha ortaya çıktı
Son Güncelleme: 31.01.2016 23:50
Anahtar Kelimeler:
Uçak Bileti Fiyatları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.