Ücret alamayan Demir-Çelik işçileri fabrika yönetimiyle anlaştı

SİVAS Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 20 gündür eylem yapan işçiler, bugün fabrika yönetimiyle anlaşmaya vardı. Sivas Vali Alim Barut nezaretinde protokol imzalayan işçilere 3...

02 Mart 2015 Pazartesi 16:00
Ücret alamayan Demir-Çelik işçileri fabrika yönetimiyle anlaştı






SİVAS Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 20 gündür eylem yapan işçiler, bugün fabrika yönetimiyle anlaşmaya vardı. Sivas Vali Alim Barut nezaretinde protokol imzalayan işçilere 3 aylık ücretlerinin ödeneceği ifade edildi.
Sivas'ta 2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evcil tarafından işletilen SİDEMİR'de yaklaşık 600 işçi 3 aydan bu yana ücret alamadıkları gerekçesiyle 20 gün boyunca eylem yaptı. İşçiler, bugün Sivas Valiliği'nde fabrika yönetimiyle bir araya gelerek anlaştıkları protokole imza attı. Protokolü, işçiler adına Çelik-İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan, fabrika adına SİDEMİR Genel Müdür Yardımcısı Saffet Beştepe imzaladı. Vali Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, çalışmaların zaman zaman durduğunu ve işçilerin bir kısım ücretlerinin ödenemediğini belirterek, şöyle dedi:
"Geldiğimiz noktada işveren ve işçi tarafı mutabakata vardı. Mutabakata göre işçilerimizin tüm alacakları işveren tarafından taahhüt edildi; ödenecek. Çalışmaya başlandığında da protokoldeki takvime göre ödemeler yapılacak. Tabii ki tesisin Sivas'ta bulunması nedeniyle Sivas Valiliği'ni de ilgilendiren bir husus bu. Her iki taraf da valiliğin himayesinde anlaşmaya son noktayı koymak istedi."
Çelik İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan ise, emeği geçenlere teşekkür ederek bu sorunun imzadan sonra bir daha yaşanmayacağına inandığını söyledi. Demir Çelik Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Saffet Beştepe de ysorunun çözülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.