Ünlü atasözü gerçek oldu.

Atalarımızın meşhur bir sözü vardır.”Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler” bu söz artan et fiyatları nedeniyle gerçek oldu.

25 Şubat 2016 Perşembe 10:33
Ünlü atasözü gerçek oldu.






 

Ünlü atasözü gerçek oldu.

Atalarımızın meşhur bir sözü vardır.”Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler” bu söz artan et fiyatları nedeniyle gerçek oldu.

Et fiyatlarındaki artış sebebiyle vatandaş fiyatı daha uygun olan keçi etine yöneldi. Kasaplarda keçi eti yok satıyor..

Kırmızı et fiyatlarının artması sebebiyle vatandaş çareyi keçi etinde buldu. Hem fiyat olarak ete göre daha düşük hemde daha yararlı olan keçi eti yok satıyor.

Aşçı Şafak Usta‘nın verdiği bilgilere göre kırsal arazide ağaç yapraklarıyla beslenen hayvan olan keçi etinin sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihlerinde öncelik verdiğini belirtti. ” Keçi eti gelişmemiş ülkelerde mecburen tüketiliyor. Başka ülkelere gittiğinizde altarnetif olarak tüketilen değil bilinçli bir şekilde keçi etine yönelen bir tüketiciyle karşılaşmanız mümkün. keçi eti B vitamini açısından damar sağlığını korunması açısından önemli görüyoruz. Özellikle zayıflamak isteyenlerin sağlıklı bir şekilde zayıflamalarında diyetisyen gözetiminde diyetlerinde keçi etinin bulundurulabilirler ” dedi.

Aşçı Şafak Usta ” Çanakkalede bir kaç farklı üniversitede keçi etinin araştırıldığını ve bu çalışmalar kısa süreli olmadığını biliyorum . 5 yıla yakın süren çalışmalar şuanda faydasını göstermeye başladı Artık bir çok kişi tüketimde keçi etine yönelirken bilinçli bir şekilde yöneliyor. ” dedi. 

Son Güncelleme: 25.02.2016 10:34
Anahtar Kelimeler:
Et FiyatlarıKeçi Eti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.