Uzak doğulu çocuklara Türk Malı oyuncaklar

İTO öncülüğünde Vietnam’a çıkarma yapan Türk şirketleri, önemli bağlantılarla döndü. Tamamı yerli ürünler kullanılarak üretilen organik oyun hamurlarına büyük ilgi gösteren Vietnamlılarla 100 bin dolarlık bağlantı kuruldu

27 Aralık 2014 Cumartesi 11:34
Uzak doğulu çocuklara Türk Malı oyuncaklar






Uzak doğulu çocuklara Türk Malı oyuncaklar



Yıllardır ucuz Çin malı kırtasiye malzemeleriyle mücadele eden Türk üreticiler Uzakdoğu'da Çin'in komşusu Vietnam pazarına girmeyi başardı. Vietnamlı çocuklar artık Türk Malı oyun hamuruyla oynayarak öğrenecek. Kırtasiye sektörünün tanınmış markası FİMA Kırtasiye, Çin'in kapı komşusu ve en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Vietnam'da kırtasiye boyaları ve oyun hamuruyla giriyor. FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak, yaptığı açıklamada “Asya ve Uzakdoğu pazarlarında kendimize önemli bir yer edindik. Tamamen organik, Türk buğdayından üretilen ve üretim teknolojisi tarafımızdan geliştirilen Let’s oyun hamurları ve organik kırtasiye pazarları ile Vietnam önemli bir pazarımız haline geldi” dedi.

100 BİN DOLARLIK BAĞLANTI
Çinli rakiplerinden daha çok Avrupalı rakiplerini geride bıraktıklarını söyleyen Koçak şunları söyledi: "Yıllardır üretim bandında gösterdiğimiz titizliğin meyvelerini yeni yeni topluyoruz. Çocuklar artık kanser riski taşımayan boyalar ve oyun hamurlarıyla oynayarak öğreniyor. Çocukların zihin ve kas gelişiminde önemli bir yere sahip oyun hamurları ve diğer kırtasiye ürünlerimizle tüm dünya raflarında yer almayı hedefliyoruz. İTO'nun düzenlediği Vietnam Fuarı'nda ilk aşamada 100 bin dolarlık bağlantı kurduk. Bu çok önemli bir başlangıç oldu. Hedefimiz Vietnam’a yıllık 2 milyon dolarlık oyun hamuru satmak"



BAKANLIĞIN TESTLERİNİ DESTEKLİYORUZ

Çin ve Bazı AB ülkelerinin ürettiği oyun hamurları, boyalar ve kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığı için ciddi riskler taşıdığını söyleyen FİMA Kırtasiye Genel Müdürü Sıtkı Koçak, şöyle devam etti: “Bu konuda bakanlığın yürüttüğü tüm testlere önem veriyoruz, bu tür tüm testleri destekliyoruz. Çocuklarımızın daha okul öncesi çağda kanser riskiyle karşı karşıya kalmaması için özellikle ithal ürünlerin gümrük kapılarında teste tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz”


Son Güncelleme: 27.12.2014 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.