Uzungöl yılbaşı tatilcilerini bekliyor

Doğu Karadeniz'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Uzungöl'de konaklama tesislerinde yılbaşı yaklaşırken rezervasyonlar artıyor.

14 Aralık 2017 Perşembe 12:12
Uzungöl yılbaşı tatilcilerini bekliyor






TRABZON (AA) - Trabzon'un Çaykara ilçesinde zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla ünlü Uzungöl, yılbaşı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Doğu Karadeniz'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Uzungöl, iş ve şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyenlerin de ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Yaklaşık bin metre rakıma sahip Uzungöl, kar yağışıyla da ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Son yıllarda fotoğraf tutkunlarının da ilk adresi haline gelen Uzungöl, yılın 11 ayında 673 bin 433 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Oteller şimdiden dolmaya başladı

Yılbaşı tatilcilerinin de ilgi göstermeye başladığı Uzungöl'de oteller şimdiden dolmaya başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un turizm açısından yoğun bir dönem geçirdiğini söyledi.

Trabzon'u yılın 11 ayında 2 milyon 125 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Ayvazoğlu, kış turizmine yönelik de çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

"Kış turizm alternatiflerini daha da geliştirmek istiyoruz"

Ayvazoğlu, bölge turizmi açısından Uzungöl'ün de önemli bir turizm destinasyonu olduğunu kaydetti.

Yılbaşı tatilini Uzungöl'de geçirmek isteyenlerin şimdiden rezervasyon yaptırdığını dile getiren Ayvazoğlu, şöyle konuştu:

"Yılbaşı tatilcilerinin yöreye yoğun ilgi göstermeleri, Uzungöl'deki konaklama tesislerinin rezervasyonlarını yüzde 50 artırdı. Bu nedenle de kış turizm alternatiflerini daha da geliştirmek istiyoruz. Şu an Körfez ülkelerinden gelen turistleri ağırlamakla birlikte yapacağımız tanıtım faaliyetleriyle özelikle Avrupa'dan ve Uzak Doğu'dan gelen turistleri bölgemize çekmek gayretindeyiz. Amacımız turizm potansiyelimizi daha da ileri seviyelere taşımak. Bu nedenle turistlerimizin memnuniyeti de bizler için önemli. Turizm rakamlarımıza baktığımızda da bunu büyük oranda sağladığımızı düşünüyorum."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.