Vakıf Katılım, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi

- Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: - "Faizsiz sermaye piyasası ürünlerinde derinleşme sağlamak amacıyla yılın ikinci yarısında yeni ihraçlara devam ederek, pazarın gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" - "Şu an 25 ilde toplam 44 şubeyle hizmet veriyoruz. Yıl sonuna kadar da şube sayımızı 75'e çıkarmayı hedefliyoruz"

10 Temmuz 2017 Pazartesi 13:10
Vakıf Katılım, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi






İSTANBUL (AA) - Vakıf Katılım iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 250 milyon lira tutarındaki ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım'ın açıklamasına göre 62 gün vadeli ihracın satışı aynı gün içinde tamamlandı.

Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle 2016 yılının şubat ayında hizmete giren Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile 250 milyon tutarlı ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

28 Haziran tarihinde gerçekleştirilen 62 gün vadeli ihraç ile Vakıf Katılım Bankası 250 milyon lira yeni kaynak temin etmiş oldu. Söz konusu ihraç, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 21 Nisan tarihinde alınmış olan 2 Milyar lira tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara tahsisli satış şeklinde gerçekleştirildi ve ihracın satışı aynı gün içinde tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, kuruluşlarının üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen önemli başarılar elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Göktaş, şunları kaydetti:

"Yönetim Kurulu, Üst Yönetim ve tüm çalışanlarımızla kısa zamanda oluşturduğumuz sinerjiyle ortaya koyduğumuz çalışmalar neticesinde 2016 yılı sonunda net karımız 19 milyon lirayı buldu. Yakaladığımız büyüme ivmesi 2017'de de devam etti ve ilk çeyrek sonunda 25 milyon net kara ulaştık. Şu an 25 ilde toplam 44 şubeyle hizmet veriyoruz. Yıl sonuna kadar da şube sayımızı 75'e çıkarmayı hedefliyoruz.

Vakıf Katılım olarak bir yandan hızla şubeleşerek bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılıyor, bir yandan da fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu vizyon doğrultusunda ilk kira sertifikası ihracımızı başarılı bir şekilde yapmış bulunuyoruz. Fonlama kaynaklarımızın çeşitlenmesi ve artmasıyla birlikte ülke istihdamına ve reel ekonomiye daha fazla katkı sağlayacağız. Faizsiz sermaye piyasası ürünlerinde derinleşme sağlamak amacıyla yılın ikinci yarısında yeni ihraçlara devam ederek, pazarın gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Vakıf Katılım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.