Vakıfbank Genel Müdürü Aydoğan: Siyasi İradeyi Destekliyoruz

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sağlanması amacıyla düzenlenen protokol törenine katılan Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Vakıfbank'ın hisselerinin Hazine'ye devredileceği haberleri konusunda,...

21 Ekim 2014 Salı 12:16
Vakıfbank Genel Müdürü Aydoğan: Siyasi İradeyi Destekliyoruz






İZMİR Ticaret Odası (İZTO) üyelerine uygun koşullarda kredi imkanı sağlanması amacıyla düzenlenen protokol törenine katılan Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, Vakıfbank'ın hisselerinin Hazine'ye devredileceği haberleri konusunda, "Bugün sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yüzde 58.50 hissesinin Hazine'ye devri söz konusu, bir kamu bankasının genel müdürü olarak, siyasi irade bu yönde bir tercih ortaya koymuşsa biz bunu destekliyoruz" dedi.
İZTO Toplantı Salonu'nda bugün saat 10.00'da düzenlenen imza törenine, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcıları, Vakıfbank İzmir 1. Bölge Müdürü Hayati Yaman, Liman Şubesi Müdürü Banu Aracı Sezik'in da aralarında bulunduğu diğer şubelerin müdürleri ve İZTO yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İZTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi protokol kapsamında, Vakıfbank'ın, oda üyelerine, finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla içinde cazip seçeneklerin yer aldığı paketlerle, uygun faiz oranı ve vade seçenekleriyle kredi kullanma fırsatı sunacağını aktardı. Protokol hakkında bilgiler veren Eskinazi, "Vakıfbank, 7 yıla kadar vadeli iş yeri edindirme kredisini yüzde 1.03’ten başlayan faiz oranlarıyla, 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisini ise yüzde 1.09’dan başlayan faiz oranları ile üyelerimize sunacak" dedi.
MUTLULUK DUYUYORUZ
İZTO'yu daha önce ziyaret etmek istediklerini ancak geçen Mayıs ayında Soma'da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından, ziyareti ertelemek durumunda kaldıklarını dile getiren Vakıfbank Genel Müdürü Aydoğan, "Tüm Vakıfbank ailesi adına belirtmek isterim ki, 60 yıldır, bizlere emanet edilen finansal kaynakları ve bankacılık ürünlerimizi düşük faiz, uygun vade ve kolay ödeme koşulları ile müşterilerimize sunmayı bir görev biliyoruz. İZTO ile gerçekleştirdiğimiz yeni işbirliğimizin oda üyeleri için önemli bir finansman kaynağı sağlayacak olması nedeniyle son derece mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan ve İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, kredi protokolünü imzaladı.
VAKIFBANK HİSSELERİNİN HAZİNE'YE DEVRİ
Vakıfbank Genel Müdürü Aydoğan, imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aydoğan TBMM'ye sevk edilen Bankacılık Yasa tasarısında Vakıfbank'ın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ndeki yüzde 58.50'lik hissesini Hazine'ye devredileceği haberlerinin sorulması üzerine, "Vakıflar Bankası ve diğer kamu bankalarıyla birlikte katılım bankası kurulması yönünde yasa tasarısının düzenlenmesi söz konusu. Eğer yasalaşırsa onun gereği yerine getirilir. Ancak, Vakıflar Bankası'nın hisselerinin Hazine'ye devriyle katılım bankasının kurulması iki ayrı konu. Bugün sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yüzde 58.50 hissesinin Hazine'ye devri söz konusu, bir kamu bankasının genel müdürü olarak, siyasi irade bu yönde bir tercih ortaya koymuşsa biz bunu destekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.