Vatandaş, yüzde 100 yerli ayakkabılara hücum etti

Küçük imalathanelerin birleşmesiyle ortaya çıkan Hekzan Ayakkabı mağazalarına yurdun her yerinden büyük destek var.

21 Kasım 2015 Cumartesi 10:01
Vatandaş, yüzde 100 yerli ayakkabılara hücum etti






Vatandaş, yüzde 100 yerli ayakkabılara hücum etti

Küçük imalathanelerin birleşmesiyle ortaya çıkan Hekzan Ayakkabı mağazalarına yurdun her yerinden büyük destek var. Yılın başlarında 30 imalatçıyla yola çıkan Hekzan Ayakkabı’ya son bir ayda 20 fabrika ve atölye de katıldı. 7.5 TL’ye bayan ayakkabısı, 13.50 TL’ye spor ayakkabısı 18 TL’ye bot, 21 TL’ye trekking bot satılan Çanakkale’de izdiham yaşandı

Dev market zincirlerine karşı ayakta durabilmek için bir araya gelen ayakkabı imalatçılarının kurduğu Hekzan Ayakkabı’ya yurdun her köşesinden talep yağıyor. İzmir, Urfa, Malatya ve İstanbul’da yer alan 30 imalatçıyla mağazalaşmaya başlayan Hekzan Ayakkabı, 20 fabrika ve atölye ile yeni bağlantılar yaptı. Bu sayede büyüme hedefini artırdı. Geçen ay 22. Mağazasını İstanbul Bahçelievler’de açtıktan sonra yoğun ilgiyle karşılaşan Hekzan Ayakkabı, geçen süre içerisinde Bursa, İzmit, Muğla ve Çanakkale’de yeni mağazalar açtı.

YERLİ ÜRETİCİYİ BANKALARIN ELİNDEN KURTARIYORUZ

Bugün 26’ncısı mağaza olan Çanakkale mağazasının açılışında konuşan Hekzan Ayakkabı Koordinatörü Mustafa Bahçekapılı, “Beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaşıyoruz. Başta küçük imalathaneler olmak üzere yurdun her yerinden bayilik talepleri alıyoruz. Halkımızın da yüzde 100 yerli üretim ürünlere büyük desteği var.  Bugüne kadar yerli üreticilerimiz dev zincir marketler karşısında aciz kalıyordu. Her türlü fiyat çalışmasına boyun eğmek zorunda kalıyor, sezon geçişlerinde de iş olmadığı için eleman çıkarmak ve ayakta durabilmek için bankalardan kredi alarak kepenk kapatmak zorunda kalıyordu. Son yıllarda her yıl yüzlerce küçük ayakkabı imalathanesi kapısına kepenk vurmak zorunda kalıyor. Binlerce ayakkabı ustası işsiz durumda. Artık buna dur demenin zamanı geldi. Sürekli büyüyoruz ve kapısına kilit vurmak üzere olan imalathaneleri işbirliğimiz sayesinde tekrar ayağa kaldırıyoruz.” dedi. 

ÇANAKKALE’DE AYAKKABI İZDİHAMI

Hekzan Ayakkabı’nın Çanakkale’de açtığı yeni mağazasında 7.5 TL’ye bayan ayakkabısı, 13.50 TL’ye spor ayakkabısı 18 TL’ye bot, 21 TL’ye trekking bot satıldığını gören vatandaşlar mağazaya hücum etti. Birkaç saat içinde mağazadaki ürünlerin tükendiğini anlatan Bahçekapılı, şöyle devam etti: “Bu fiyatları gören vatandaş, önce inanamıyor, sonra gerçekten bu fiyata bu ürünleri sattığımızı görünce de 5’er, 10’ar çift alıp götürüyor. Bugünkü açılışta tüm ürünler birkaç saat içinde tükendi. Tedbir amaçlı getirdiğimiz kamyondan yeni ürünleri sürekli raflara koyarak ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz.”

Hekzan Ayakkabı hakkında:

İzmir, Urfa, Malatya ve İstanbul gibi yurdun çeşitli illerinden bir araya gelerek kurulan Hekzan Ayakkabı, küçük imalatçıların bir araya gelmesiyle kuruldu. Kuruluş amacı; dev zincir marketlerin elinde heba olan imalatçıların sezon geçişlerinde yaşadığı iş bulamama sıkıntısı yüzünden önce kalifiye ustaları işten çıkartmalarını, sonra da bankaların eline düşerek kepenk indirmelerini engellemek. Giderek büyüyen ortak girişim mağazası Hekzan’a her gün yeni bir imalatçı katılıyor. Hekzan Ayakkabı, büyüdüğü sürece halkın kaliteli ayakkabıyı ucuza giyebilmesi için var gücüyle çalışacaktır.

Son Güncelleme: 21.11.2015 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.