Vatandaşın bankalarda ne kadar dolar var?

Bankarlarda ne kadar dolar hesabı var? Bu sorunun cevabını Merkez Bankası 144.8 milyar dolarak olarak açıkladı. Gerçek kişilere ait döviz hesabının miktarı ise 83 milyar dolar

09 Aralık 2016 Cuma 01:10
Vatandaşın bankalarda ne kadar dolar var?






Vatandaşın bankalarda ne kadar dolar var?

Bankalarda ne kadar dolar var? Doların yükselmesine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dövizi TL'ye çevirin" çağrısına çok sayıda kurum, şirket ve vatandaştan destek geldi. Elinde, cebinde doları olan bankalara, döviz büfelerine giderek Türk Lirası'na çevirdi. Peki vatandaşların bankalarda ne kadar doları var? Bu sorunun net cevabı geçtiğimiz hafta 145 milyar dolara yakın bir seviyede olduğunu gösteriyor. Tamı tamına 144.8 milyar dolar Türkiye'deki bankalarda mevduat hesabında yatırılmış olarak görünüyor. Bu miktarın içinde şirketlerin döviz cinsinden hesabı da bulunuyor. Gerçek kişilere ait döviz rezervi ise 83,242 milyar dolar olarak görünüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra ne kadarlık TL hesabına geçiş olduğu haftaya belli olacak..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta cuma günü yaptığı "dövizi TL'ye çevirin" çağrısı öncesinde vatandaşların bankalardaki yabancı para mevduatı belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre, Erdoğan'ın çağrısının hemen öncesi yurtiçi yerleşiklerin toplam yabancı para mevduatı 2 Aralık itibariyle 144,8 milyar dolar oldu.

Önceki hafta bu rakam 144,07 milyar dolar düzeyindeydi. Yani yerlilerin döviz mevduatı Erdoğan'ın çağrısı öncesinde yaklaşık 700 milyon dolar arttı.

Yabancı para mevduatının 136,675 milyar doları mevduat bankalarında, 8,120 milyar doları katılım bankalarında bulunuyor.

VATANDAŞLARIN 83 MİLYAR DOLARI BANKADA

Vatandaşların bankalardaki yabancı para mevduatı 83,242 milyar dolar, tüzel kişilerin ise 53,433 milyar dolar düzeyinde. Katılım bankalarında bu tutarlar sırasıyla 5,844 ve 2,276 milyar dolar.

PARANIN 50 MİLYARDAN FAZLASI "DOLAR"

Mevduat bankalarında gerçek kişilerin yabancı para mevduatının 50,471 milyar dolarlık kısmı dolar, 27,780 milyar dolarlık kısmı euro (ABD doları karşılığı miktar).

Vatandaşların ve şirketlerin Erdoğan'ın çağrısının ardından ne kadar dolar bozdurup TL'ye geçtiği haftaya perşembe açıklanacak verilerle netlik kazanacak.

 
Son Güncelleme: 09.12.2016 02:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.