Vergi Yapılandırması 1 Aralık’ta Sona Eriyor

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi yapılandırmasının 1 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini bildirdi. Gaziantep Vergi Dairesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Erol Çember, vergi yapılandırılmasında...

25 Kasım 2014 Salı 14:01
Vergi Yapılandırması 1 Aralık’ta Sona Eriyor






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi yapılandırmasının 1 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini bildirdi.
Gaziantep Vergi Dairesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Erol Çember, vergi yapılandırılmasında sona gelindiğini söyledi. Çember, 6552 sayılı kanun ile; öğrenim ve katkı kredisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası, askerlik ceza parası, nüfus para cezaları gibi borçların yapılandırılabileceğini kaydetti. Yasadan faydalanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini belirten Çember, şunları söyledi:
“Bu açıdan bütün mükelleflerimizin bu tarihi dikkate alarak vergi borçları varsa yapılandırma noktasında müracaat etmeleri gerekiyor. Yüksek borçlu olan mükelleflerimizi arayarak bilgilendirdik ve bunun dışında vergi borcu olduğunu yada idari para cezası olduğunu bilmeyen mükelleflerimiz de nüfus cüzdanı bilgileri ile Gelir İdaresi web sitesine girerek borçlarını öğrenebilecekler. Bunu mutlaka 1 Aralık tarihinden önce yapsınlar. Ana paralarda herhangi bir indirim yapmıyoruz. İndirim yaptığımız ana paraların üzerine gelen gecikme faizleri kaldırılıyor; bunun yerine yurt içi üretici fiyatları endeksine göre hesaplanan daha düşük oranlı bir faiz oranı uygulanıyor. 18 eşit taksitten 36 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor.”

120 LİRA ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK
120 lira ve altında borcu olan vatandaşların borçlarının silineceğinin altını çizen Çember, “Müracaat etmeden de yasa kapsamında silinen bir takım borçlar var. 120 liranın altında kalan idari para cezaları. Herhangi bir vatandaşımız Vergi Dairesi'ne müracaat etmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı toplu telkinler suretiyle bu borçları ortadan kaldırmaktadır. Buradaki tarih 31 Aralık 2013’ten önceki 120 liranın altındaki idari para cezaları silinmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.