Viyana Ekonomi Forumu bugün başlıyor

11. Viyana Ekonomi Forumu 24 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak. Forum’da, “Bölgesel Ekonominin Gelişmesinde Türkiye Ekonomisi’nin Rolü” masaya yatırılacak

24 Kasım 2014 Pazartesi 01:55
Viyana Ekonomi Forumu bugün başlıyor






Viyana Ekonomi Forumu bugün başlıyor


11. Viyana Ekonomi Forumu 24 Kasım’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak. Forum’da, “Bölgesel Ekonominin Gelişmesinde Türkiye Ekonomisi’nin Rolü” masaya yatırılacak

Bu yıl 11.’si düzenlenecek olan Viyana Ekonomik Formu’nda “Bölgesel ekonominin gelişmesinde Türk Ekonomisi’nin rolü -Örnekler ve Vizyonlar”  konulu bir oturum düzenlenecek.  İntekno Şirketler Topluluğu ve Güneydoğu Avrupa ve Avrasya İş Danışma Komitesi (BACSEE) Başkanı Halil Kulluk Forum’da,  “Gelecekteki iyi ekonomik ortaklıklar için vizyonlar, görevler-sorumluluklar ve diğer üye ülkelerinin bunlardan nasıl yararlanabileceği” üzerine bir sunum yapacak

11. Viyana Ekonomik Forumu, “2014 Viyana Zirvesi” 24 Kasım 2014 Pazartesi günü Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yapılacak. Açılışını Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz
Fischer, Avusturya Başbakanı Warner Faymann ve zirvenin temellerini atan Avusturya eski başbakan yardımcısı Dr.Erhard Busek ’in yapacağı 11. Viyana Ekonomik Formu’nun öğleden sonraki oturumlarından biri tamamen Türkiye’ye ayrıldı.
Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) ve merkezi Viyana’da olan Güneydoğu Avrupa ve Avrasya İş Danışma Komitesi (BACSEE) ortaklığıyla düzenlenen Türkiye Ülke Formu’nda “Bölgesel ekonominin gelişmesinde Türk Ekonomisi’nin rolü,  Örnekler ve Vizyonlar” başlığı ile masaya yatırılacak.

Zirvenin amacı ülkeleri iyileştirmek

Zirvenin amacının; Avusturya’nın liderliğinde Adriyatik’ten Karadeniz’e kadar olan coğrafyada yer alan ülkeler arasında yatırım fırsatlarını artırmak, bölgeyi yatırım için daha çekici ve popüler hale getirmek olduğunu söyleyen İntekno Şirketler Topluluğu ve Güneydoğu Avrupa ve Avrasya İş Danışma Komitesi (BACSEE) Başkanı Halil Kulluk şu açıklamayı yaptı:
“Arnavutluk, Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Litvanya, Makedonya, Moldova, Montenegro, Romanya, Slovenya, Türkiye ve Ukrayna 11. Viyana Zirvesi’nin katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor. Amaç çeşitli sosyal, ekonomik ve bilimsel araştırmalara dayanarak bu ülkeler arasında kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilebilecek projeleri saptamak. Saptanan projeleri uygulayacak parasal kaynakları bulmak ve bu parasal desteği projelere aktarabilmek.Böylelikle ülkelerin gelişmesine katkıda bulunmak ve gerek özel sektör gerekse kamu projelerine sağlanacak destekle bu ülkeleri gelişmiş Avrupa Ülkeler ile daha entegre hale getirmek.”

Forum sabahı çekilecek aile fotoğrafına katılması konusunda da davet alan İntekno Şirketler Topluluğu ve Güneydoğu Avrupa ve Avrasya İş Danışma Komitesi (BACSEE) Başkanı Halil Kulluk  24 Kasım Pazartesi günü  16:15-18:15 saatleri arasında, düzenlenecek  Türkiye Ülke Formu’nda  “Gelecekteki iyi ekonomik ortaklıklar için vizyonlar, görevler-sorumluluklar ve diğer üye ülkelerinin bunlardan nasıl yararlanabileceği” üzerine bir de sunum yapacak.

Moderatörlüğünü Avusturya Posta Servisi Yönetim Kurulu Üyesi DI Peter Umundum’un üstlendiği panelin başkanlığını; Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yapması bekleniyor.



Son Güncelleme: 24.11.2014 01:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.