YABANCILAR DEVLET TAHVİLİ SATTI, HİSSE SENEDİ ALDI

İSTANBUL, 18 Aralık () - Merkez Bankası verilerine göre yurt dışında yerleşik yatırımcıların elindeki devlet tahvili azalırken, hisse senetlerinde küçük bir artış oldu. Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma...

18 Aralık 2014 Perşembe 16:00
YABANCILAR DEVLET TAHVİLİ SATTI, HİSSE SENEDİ ALDI






İSTANBUL, 18 Aralık () - Merkez Bankası verilerine göre yurt dışında yerleşik yatırımcıların elindeki devlet tahvili azalırken, hisse senetlerinde küçük bir artış oldu.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü, 8-12 Aralık haftasında, bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 717.6 milyon dolar azaldı. 

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 32.2 milyon dolar arttı. 

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki bir önceki hafta 54.35 milyar dolar olan DİBS stoku, 12 Aralık haftası itibarıyla 52.61 milyar dolara çekildi.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 12 Aralık haftası itibarıyla 65.36 milyar dolardan 62.88 milyar dolara geriledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.