Yabancılar geçen hafta devlet tahvili sattı hisse senedi aldı

İstanbul, 26 Şubat () - Yabancı yatırımcılar geçen hafta, devlet iç borçlanma senetlerinde net satıcı, hisse senetlerinde ise net alıcı oldular. Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet...

26 Şubat 2015 Perşembe 15:12
Yabancılar geçen hafta devlet tahvili sattı hisse senedi aldı






İstanbul, 26 Şubat () - Yabancı yatırımcılar geçen hafta, devlet iç borçlanma senetlerinde net satıcı, hisse senetlerinde ise net alıcı oldular.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 20 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 354.6 milyon dolar azaldı.

Böylece, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 20 Şubat haftası itibarıyla 48.54 milyar dolar oldu.

Aynı dönemde, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise net 110.7 milyon dolar arttı. Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 20 Şubat haftası itibarıyla 58.03 milyar dolardan 59.12 milyar dolara yükseldi. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.