Yapı Kredi sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yeniledi

İstanbul, 4 Mayıs () - Yapı Kredi, 15 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 450 milyon dolar sendikasyon kredisi sağlayarak, Mayıs 2014’de aldığı krediyi yüzde 100’ün üzerinde yeniledi. Yapı Kredi'den yapılan açıklamada,...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 13:11
Yapı Kredi sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yeniledi






İstanbul, 4 Mayıs () - Yapı Kredi, 15 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 450 milyon dolar sendikasyon kredisi sağlayarak, Mayıs 2014’de aldığı krediyi yüzde 100’ün üzerinde yeniledi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, sendikasyon kredisinin dış ticaretin finansmanında kullanılacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Sendikasyon kredisi, 513 milyon dolar ve 835 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. 1 yıl vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, 364 günlük dilim için libor/euribor + yüzde 0.70, 367 günlük dilim için libor/euribor + yüzde 0.80 olarak gerçekleşti."
 
Sendikasyon kredisi ile uluslararası piyasalarda fonlama kaynaklarının çeşitlendirdiklerini vurgulayan Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, "ABD Merkez Bankası’nın (FED) önümüzdeki aylar içerisinde faizleri artıracağı beklentisi ve döviz kurlarında son aylarda ortaya çıkan dalgalanmalar ile belirsizliğin sürdüğü bu dönemde, yüzde 100’ün üzerinde oranla yenilediğimiz kredide, Türkiye’nin güçlü bütçe dinamiklerinin büyük katkısı bulunuyor" dedi ve ekledi:

"Yapı Kredi olarak sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve geniş muhabir ilişkileri ağı da bu başarıda büyük rol oynadı. Büyüme stratejimiz doğrultusunda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi özellikle önem verdiğimiz bir konu. Önümüzdeki süreçte de finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusundaki başarılı performansımızı artırarak devam ettireceğiz."
 
Sağlanan sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Wells Fargo Bank, aracılığını ise Mizuho Bank Ltd. üstlendi.
 
(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.