Yemeksepeti, 20 bin dolara kuruldu, 589 milyon dolara satıldı

Yemeksepeti, Amerika'da okulunu bitirip Türkiye'ye dönüşünde ayağının tozuyla kurduğu yemeksepeti.com Nevzat Aydın ve birkaç arkadaşı tarafından 2000 yılında kurulmuştu.

05 Mayıs 2015 Salı 09:08
Yemeksepeti, 20 bin dolara kuruldu, 589 milyon dolara satıldı






Yemeksepeti, 20 bin dolara kuruldu, 589 milyon dolara satıldı

Türkiye'nin alanında ilk internet organizasyonlarından biri olan yemeksepeti.com Alman devi Delivery Hero'ya satıldı. Amerika'da okulunu bitirip Türkiye'ye dönüşünde ayağının tozuyla kurduğu yemeksepeti.com Nevzat Aydın ve birkaç arkadaşı tarafından 2000 yılında kurulmuştu.

Dönemin ünlü restoranları tarafından geri çevrilen yemeksepeti.com aradan geçen kısa süre içerisinde önce İstanbul, ardından Ankara ve İzmir'de büyük yeme-içme portalı haline geldi.
Türkiye'de e-ticaretin öncü markalarından biri olarak öne çıkan ve aradan gecen 15 yıl boyunca popülaritesini hiç kaybetmeyen yemeksepeti geçtiğimiz yıllarda her isme özel çektirdiği kliple pek çok reklam akımına da ilham kaynağı olmuştu.

SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜĞÜYDÜ

Almanya merkezli Delivery Hero şirketi, Yemeksepeti'ni 589 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Berlin'de merkezli Alman online yemek sipariş platformu Delivery Hero, Türkiye'nin bu alandaki en büyük şirketi olan Yemeksepeti'ni satın aldı. 1.500 çalışanı bulunan Delivery Hero 30 ülkede faaliyet gösteriyor.

Yapılan açıklamada Delivery Hero'nun Yemeksepeti'ni bünyesine katmak için 589 milyon dolar harcadığı belirtildi. Delivery Hero'nun bu satın almayı mevcut nakitinin yanı sıra hisse senedi ihracı yoluyla finanse edeceği belirtildi.
Yemeksepeti'nin ayda 3 milyon sipariş alan bir şirket olduğunu belirten Delivery Hero, satın almanın karlı olacağını savundu.
İlk bilgilere göre, Delivery Hero, Yemeksepeti'nin mevcut yönetimini değiştirmeyecek.
Nevzat Aydın 39 yaşında
Nevzat Aydın 39 yaşında
NEVZAT AYDIN KURDU, İNTERNETTE BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDI
Yemeksepeti, 2000 yılında Nevzat Aydın ve arkadaşları tarafından kurulmuştu.
Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, Boğaziçi Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi'nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi'ne gitti.
Orada e-ticaretteki gelişmeleri inceleme fırsatı bulan Nevzat Aydın, gözlemlerinin sonucu olan "yemeksepeti.com" projesini hayata geçirmek üzere Türkiye'ye döndü. Nevzat Aydın şirketini birkaç yıl içinde en büyük online yemek sipariş platformu haline getirdi.
Son Güncelleme: 05.05.2015 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.