Yemeksepeti CEO: Endeavor'ın destekleri için teşekkür ederiz

İstanbul, 6 Mayıs () - Türkiye’de girişimciliği destekleyen Endeavor'ın desteğiyle büyüyen Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, "Endeavor'ın bu yolculukta girişimci ruhumuzu taze tutarak bize gösterdiği tüm destek için teşekkür...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:34
Yemeksepeti CEO: Endeavor'ın destekleri için teşekkür ederiz






İstanbul, 6 Mayıs () - Türkiye’de girişimciliği destekleyen Endeavor'ın desteğiyle büyüyen Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, "Endeavor'ın bu yolculukta girişimci ruhumuzu taze tutarak bize gösterdiği tüm destek için teşekkür ederiz" dedi.

Endeavor'dan yapılan açıklamada, 2007 yılında Endeavor Girişimcisi seçilen Yemeksepeti'nin Berlin merkezli online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındığı anımsatıldı ve "Endeavor Türkiye, 8 yıldır ülkemizde yüksek büyüme potansiyeli olan etkin girişimcileri tespit edip onlara destek verirken, aynı zamanda bu girişimcilerle birlikte ekosistemin gelişmesi için faaliyetlerini sürdürüyor" denildi.

Berlin merkezli, operasyonlarının bulunduğu 28 ülkenin birçoğunda pazar lideri konumundaki Delivery Hero, 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Türkiye’nin online yemek sipariş devi Yemeksepeti’nin hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Yemeksepeti satın alımı ile, aktif olduğu ülke sayısını 32’ye çıkaran Delivery Hero, 100.000’den fazla partner restoran üzerinden, aylık yaklaşık 10 milyon siparişe aracılık edecek.

Aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olan Aydın, "Doğru zaman, yer ve iş modeli ile, sahip olduğumuz tüm birikimi doğru şekillendirerek Türk girişimcilik ekosisteminin en büyük başarılarından biri olma şansını yakalayabildik. Endeavor'ın bu yolculukta girişimci ruhumuzu taze tutarak bize gösterdiği tüm destek için teşekkür ederiz" dedi.

"Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin çıtasını yükselttiler"

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Özyeğin de açıklamada, “Yemeksepeti’nin 4’ten 400 kişiye, Türkiye genelinde 62 ile ve bölgede 7 ülkeye ulaşan operasyonunun başarısı dünya çapında tüm Endeavor ailesi için bir gurur kaynağı olmuştur" dedi ve ekledi:

"Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş’in geliştirdikleri başarılı iş modelinin, Delivery Hero ile birlikte artık dünyaya yayılma vakti gelmiştir. Nevzat ve Melih girişimci olarak Yemeksepeti’nde oluşturdukları değerin yanı sıra mentor ve yatırımcı olarak da sektöre verdikleri katkı ve yarattıkları rol model etkisi ile Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin çıtasını yükseltmişlerdir. Endeavor olarak başarı hikayelerini duymak hepimize itici güç oluyor ve daha iyilerini yapmak için motivasyon veriyor."

"Endeavor önderliğinde genç girişimcilere maddi ve manevi destek sağladılar"

Yemeksepeti Kurucuları Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş'in önemli rol modeli olduklarına işaret edilen açıklamlada, "İki kurucu da, Endeavor önderliğinde gerçekleştirilen mentorluk ve özendirme çalışmalarının ruhunu benimseyerek Galata Business Angels gibi ekosistemin temel taşlarının kurulmasına ön ayak oldular. Aktif mentorluk ve melek yatırımcı rolleriyle sayısız genç girişimciye maddi ve manevi destek sağladılar" denildi ve şu bilgi verildi:

"Endeavor Türkiye tarafından 2014 senesinde gerçekleştirilen Türk Teknoloji Raporu araştırmasında 200 girişimciye, ilham kaynakları, geçmiş deneyimleri, aldıkları mentorluk ve yatırım konularında anket yapıldı. Çıkan sonuçlarda Nevzat Aydın ve Melih Ödemiş’in de aralarında olduğu, Endeavor Ağı’nın en aktif dört girişimcisinin, yeni nesil girişimcilerin yüzde 60’ından fazlasına ya mentorluk, ya da yatırım yapmış olduğu görüldü."

Merkezi New York'ta bulunan Endeavor'ın 24 ülkede ofisi var

Türkiye’de Etkin Girişimcilik bilincinin oluşmasında öncü rol oynayan Endeavor Türkiye, 2006 yılından bu yana toplam 47 şirketi Endeavor Girişimcisi seçti;  bu şirketlerin 26’sına halen aktif olarak hizmet veriyor. Merkezi New York’ta olan, Arjantin, Şili Brezilya, Uruguay, Meksika, Kolombiya ve Güney Afrika’dan sonra,  2006 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Endeavor’ın, bugün 24 ülkede ofisi bulunuyor. Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu’nun, Mentor Ağı’nın ve partnerlerinin desteğiyle faaliyetlerini sürdürerek, Endeavor Girişimcileri’ni tespit edip desteklemeye devam ediyor.

Nisan 2015 itibariyle Endeavor Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Özyeğin başkanlığında; Ali Koç, Alp Saul, Bülent Çelebi, Cansen Başaran-Symes, Cem Topçuoğlu, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli, Emre Zorlu, Fady Jameel, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Nevzat Aydın, Özcan Tahincioğlu, Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra, Suzan Sabancı Dinçer ve Vuslat Doğan Sabancı’dan oluşmaktadır.

Yemeksepeti 10 bine yakın üye restoranı ile ayda 3 milyan sipariş alıyor

Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle 62 ilde ve 10.000’e yakın üye restoran ve aylık aldığı 3 milyon siparişle, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Yemeksepeti Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Yunanistan olmak üzere 7 ülkede daha operasyonlarını sürdürüyor.

Delivey Hero'nun 520’si Berlin’de olmak üzere toplam 1,500 çalışanı var

Delivery Hero, dünya çapında 100.000’den fazla restoran ile çalışan global bir online yemek sipariş platformudur. Genel merkezi Avrupa’nın start-up başkenti Berlin’de bulunan şirket, toplam 28 ülkede faaliyet gösteriyor. 520’si Berlin’de olmak üzere, 1.500 çalışanı olan şirket, bugüne dek Insight Venture Partners, Kite Ventures, Team Europe, ru-Net, Tengelmann Ventures, Point Nine Capital, Rocket Internet, Target Ventures ve Vostok Nafta’dan yatırım aldı.

(FOTOĞRAFLI)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.