Yeni havalimanı küresel uçuşlara hazır

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 2. dünyanın sayılı hava limanları arasında yer alan İstanbul 3. Havalimanı son uçuş provasından başarıyla çıktı.

17 Ekim 2018 Çarşamba 16:36
Yeni havalimanı küresel uçuşlara hazır






Yeni havalimanı küresel uçuşlara hazır

Türkiye, uluslararası sivil havacılıkta yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Tek çatı altında dünyanın en büyüğü olarak kayıtlara giren İstanbul Yeni Havalimanının operasyonlara hazırlık testleri başarıyla tamamlandı. Yer hizmetleri, polis, gümrük ve maliyeden yaklaşık 2000 personel ile havalimanı işleyiş operasyonu birebir test edildi.

Mart 2018’den başlayarak 7 ay devam eden ve Eylül sonunda tamamlanan eğitimler sonrasında ORAT’ın geniş kapsamlı deneme operasyonuna başlandı. İlk denemede 1000 kişi, ikinci denemede ise 3 bin kişi, İstanbul’a inen ya da İstanbul dışına gidecek yolcu rolü yaptı ve havalimanının operasyon akışı denendi.

İGA Havalimanı İşletmeleri (@igairport) resmi instagram hesabından İstanbul Yeni Havalimanında operasyonel testlerin başarı ile tamamlandığını duyurdu.

Paylaşımda, "Her şey yolunda! Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT) sürecinin son etabı başarıyla tamamlandı! Geriye sadece açılışa gün saymak kaldı! *** All is well! The last stage of the Operational Readiness and Airport Transfer process was completed with success! All that is left to do is to just countdown the days for opening!" deniyor. (Kaynak: ucuszamani.com)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.