Yeni havalimanından ilk uçak Ankara için havalandı

Türk Hava Yolları'nın (THY) 'TK 2124' kodlu uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli seferi gerçekleştirmek üzere Ankara'ya hareket etti.

31 Ekim 2018 Çarşamba 12:37
Yeni havalimanından ilk uçak Ankara için havalandı






Yeni havalimanından ilk uçak Ankara için havalandı



29 Ekim'de resmi törenle açılan yeni havalimanından ilk uçuş bugün gerçekleştiriliyor. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, ilk yolcularını çiçeklerle karşıladı.


İGA, yeni havalimanında ilk yolcuları ağırlamanın mutluluğunu resmi sosyal medya hesabından paylaştı (@igairport).

Paylaşımında "#İstanbulHavalimanı'nda #İlkUçuş bugün. Today is the day! #FirstFlight at #IstanbulAirport" diyen İGA, çiçek dolu sepetler ile karşılama ekibinin fotoğrafını paylaştı. İstanbul Havalimanı'nın ilk yolcuları İGA'nın kurumsal rengi olan mavi renk güllerle karşılandı. 

THY'nin daha önce açıkladığı uçuş takvimine göre bilet alan yolcular, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da check-in kontuarına gelerek temsili biletini aldı. Bakan Turhan, bu sırada bazı yolcuların da bilet kesim işlemini yaptı.

Daha sonra hava kontrol kulesine geçen Bakan Turhan, uçağın kalkış talimatını vererek, uçuşu buradan takip etti.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak ile İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu da biletlerini alarak bu uçakla Ankara'ya hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
İGA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.