Yerli zırh çeliği “Hançer” geliyor

Coşkunöz Holding, ‘Sıcak Şekillendirme İle Multifazlı Çelik Geliştirme – HANÇER’ projesi ile kara savunma sistemlerine destek sağlayacak tasarımlarını SSB için geliştirecek. 

17 Ocak 2019 Perşembe 12:25
Yerli zırh çeliği “Hançer” geliyor






Yerli zırh çeliği “Hançer” geliyor


Coşkunöz Holding; T.C. Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından geleceğe dönük yeni teknoloji alanlarında projeler başlatma hedefi ile gerçekleşen “Ar-Ge Paneli” kapsamında, ‘HANÇER’ projesi için sözleşme imzaladı. Coşkunöz Holding, ‘Sıcak Şekillendirme İle Multifazlı Çelik Geliştirme – HANÇER’ projesi ile kara savunma sistemlerine destek sağlayacak tasarımlarını SSB için geliştirecek. 

Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezlerinden biri olan Coşkunöz Ar-Ge Merkezi, bir başarıya daha imza atıyor. Otomotiv sektöründe kullanılan arka aks, salıncak kolu, motor beşiği gibi yapısal süspansiyon parçaları, sac şekillendirme kalıpları gibi parçaların geliştirilmesi yanında uzun yıllardır savunma sanayi ve enerji gibi sektörlerde ürün ve teknoloji geliştirme faaliyetleri yürüten Coşkunöz, bu alandaki güçlü tecrübesini zırhlı araçların karasal savunma gücünü arttırmak hedefiyle gerçekleşecek projede kullanacak.

Coşkunöz, SSB “Ar-Ge Paneli” tarafından ortaya çıkan ihtiyaçlar çevresinde uygun bulunan “HANÇER: Sıcak Şekillendirme Prosesine Uygun Zırh Çeliği Alaşımının Geliştirilmesi” projesinin ürün tasarımı, doğrulama, kabul testleri ve modelleme çalışmalarını yürütecek.

Coşkunöz Holding iş birliğinde “HANÇER” projesi üzerinde çalışacak olan Coşkunöz Ar-Ge Merkezi, zırhlı araç parçalarında kullanılacak uygun zırh çeliği alaşımının ve bu alaşımdan hedeflenen parçanın üretilebilmesini sağlayan sıcak şekillendirme yönteminin geliştirilmesini sağlayacak.

Özgün, yerli ve milli çözümler için çalıştıklarını belirten Coşkunöz Holding Ar-Ge Direktörü Volkan Akıncı; “Coşkunöz Ar-Ge Merkezi’mizde ulusal markalarımızın oluşması sürecinde teknolojik destek üretmek adına çalışıyoruz. Üstün teknoloji robotik üretim makineleri ve atölyelerimizde üretime ve müşteri gereksinimlerine uygun yerli zırh çeliği “HANÇER” projemizi geliştirerek ülkemizin yerli ve milli üretim çalışmalarına destek verebileceğimiz için gurur duyuyoruz. Sıcak şekillendirme prosesine uygun zırh çeliği üretimi için “HANÇER: Sıcak Şekillendirme İle Multifazlı Çelik Geliştirme” projemiz ile kara savunmamıza katkı sağlayacak teknolojiyi hayata geçireceğiz. 

Coşkunöz Ar-Ge Merkezi olarak birlikte çalıştığımız 65 uzman araştırmacı eşliğinde, sektörün ihtiyaçlarını belirleyerek müşterilerimizin taleplerine uygun, yüksek katma değer sağlayacak, maliyet ve zaman açısından en etkin çözümü sunacak projeleri hayata geçirmek için güncel teknolojileri ve mühendislik araçlarını kullanıyoruz. Bunun yanında, bilişim ortağımız CITS (Cloud Information Technology Services) ile akıllı üretim sistemleri, veri analitiği ve makine öğrenmesi alanlarında ortak faaliyetler yürüterek dijital dönüşüm yol haritamız çerçevesinde patentli projeler geliştiriyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
HANÇER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.