Zeytinburnu'nda yıkım gerginliği: Nakliyeciler Sitesi'nde eylem var

İstanbul'da kara, hava, demiryolu ulaşım ağına en yakın bölgede yer alan, ticaret merkezlerinin neredeyse ortasında bulunan Nakliyeciler Sitesi'nde 3 yıldır devam eden yıkım kargaşasında bugün sona gelindi. Sitenin bir bölümünün yıkımı sabah başladı.

06 Ocak 2018 Cumartesi 15:07
Zeytinburnu'nda yıkım gerginliği: Nakliyeciler Sitesi'nde eylem var






Zeytinburnu'nda yıkım gerginliği: Nakliyeciler Sitesi'nde eylem var


İstanbul'un en kıymetli arsalarının bulunduğu yer olarak öne çıkan E-5 karayolunun hemen kıyısındaki Nakliyeciler Sitesi'nde yıkım gerginliği sürüyor.

Zeytinburnu, Merter. Bakırköy ve Davutpaşa arasında sıkışıp kalan, Metro istasyonu, tramvay ve metrobüs hattı üstünde İstanbul'un  en değerli arsası konumunda yer alan, sahile yakınlığı ile emlakçıların iştahını kabartan Nakliyeciler Sitesi'nde yıkım olaylı başladı.

Edinilen bilgilere göre, Zeytinburnu'nda 7 blok ile 254 iş yerinden oluşan Nakliyeciler Sitesi'nin bulunduğu arazinin 2014 yılında satılmasının ardından başlayan tahliye sürecinde gece hareketli saatler yaşandı.

PAZARLIK 6 SAAT SÜRDÜ

Yıkım kararının uygulanacağı bilgisine ulaşan ambar esnafı ve çalışanları, sitenin giriş-çıkışını kamyon ve TIR'larla kapattı. Nakliyeciler Sitesi'nin yıkılmasına yönelik kararın ardından eylem yapan ambar çalışanlarıyla polis arasında başlayan ve yaklaşık 6 saat süren pazarlıkların sonrasında anlaşma sağlanmış ve 17 boş dükkanın yıkımı gerçekleştirilmişti.

Öğle saatlerine doğru sitenin 1. sokağında yıkıma devam kararı alındı. Kepçelerle dükkanların yıkımına devam edildi. Bunun üzerine dükkan sahipleri acele bir şekilde dükkanlarını boşalttı. Ofislerdeki büro araç gereçleri ve ambarlarında bulunan malzemeleri kiraladıkları kamyonlara doldurarak götürdü. Park halinde bulunan araçlarda çekicilere konularak götürüldü. Bazı dükkan sahibi ve işçiler duruma tepki gösterdi.  Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Nakliyeciler Sitesinde yıkım devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.