Zonguldak’ta 31 Maden Ocağında Üretim Durduruldu

ERMENEK'teki maden faciasının ardından Zonguldak'taki maden işletmelerinde başlatılan denetimlerde, şimdiye kadar iş sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikleri belirlenen 31 maden ocağında üretim durduruldu. Çalışma...

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:45
Zonguldak’ta 31 Maden Ocağında Üretim Durduruldu






ERMENEK'teki maden faciasının ardından Zonguldak'taki maden işletmelerinde başlatılan denetimlerde, şimdiye kadar iş sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikleri belirlenen 31 maden ocağında üretim durduruldu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, kentte Türkiye Taşkömürü Kurumu ile özel maden işletmelerine yönelik 11 Kasım'da başlayan iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin sürdüğünü söyledi. Demirsu, 18 iş müfettişinin gruplara ayrılarak yaptıkları denetimlerde üretimi durdurulan maden ocağı sahiplerine para cezası da uygulandığını da söyledi. Demirsu, verilen sürede eksikliklerini tamamlayan ocakların yeniden üretime başlayacağını kaydetti. Demirsu, "Ocaklarda baca ağızlarında nefeslik olmaması, su boşaltılmasıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması, risk analizlerinin yapılmaması gibi işçiler için birinci derecede hayati tehlike arz eden hususların belirlenmesi halinde üretim durduruluyor. İşçinin can güvenliğini tehdit eden bu gibi eksikliklerde işverene para cezası da uygulanıyor" dedi. Gönül Demirsu, havzadaki tüm ocakların bu denetime tabi tutulacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.