Zorlu Holding'ten çocuklara yazarlık eğitimi

- Zorlu Holding, "Bir Hayal Bir Oyun" yarışmasında dereceye giren çocuklar için yaratıcı yazarlık eğitimi düzenleyecek

16 Ocak 2018 Salı 15:23
Zorlu Holding'ten çocuklara yazarlık eğitimi






İSTANBUL (AA) - Zorlu Holding, çocukların hayal gücünü harekete geçirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığı "Bir Hayal Bir Oyun" yarışmasında dereceye giren çocuklar için yaratıcı yazarlık eğitimi düzenliyor.

Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket tarafından başlatılan "Bir Hayal Bir Oyun" yarışmasında dereceye giren çocuklar, 27-28 Ocak tarihlerinde "Yaratıcı Yazarlık Eğitimi"nde bir araya gelecek. Eğitimde çocukların yaratıcı yazarlık ve hikaye yazımı konusunda temel becerileri kazanmaları hedefleniyor. Çocuklar düzenlenecek bu eğitim ile bir hikayenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması ve yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazmayı öğrenecekler.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimleri Süleyman Bulut ve Renan Özdemir tarafından verilecek eğitimlerde, yazmanın temel bilgileri, yazmayı besleyen unsurlar ve yaratıcı yaklaşımlar işlenecek.
Eğitimlerin ilk gününde Süleyman Bulut, Türkçeyi doğru kullanmak, imla kuralları, öyküde olay nedir, olay örgüsü nasıl yapılır, karakterler nasıl yaratılır konularında bilgilerini çocuklarla paylaşacak, ikinci gününde ise Renan Özdemir eşliğinde, okuma, gözlem ve belleğin yazmadaki önemi ile daha akıcı yazma konusunda ipuçları verilecek.

Açıklamada yer alan bilgiye göre ayrıca bu yıl düzenlenen "Bir Hayal Bir Oyun Yarışması"nda birinci olan Hayal Çalan Cadı adlı eser, tiyatro oyununa dönüştürülerek Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan amatör bir tiyatro ekibi tarafından Dünya Tiyatro Günü'nde Zorlu PSM'de sahnelenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.