Eksiklik kendi özümde




Ben bilmiş olmakla pek anlaşamam. Sorarsan bana mahçubiyeti sor ben en iyi onu bilirim, çünkü en çok onunla savaştım. Utanan insanları uzaktan  tanırım çünkü en çok o duyguya aşinayım..

İnsan tüm kavgalarda önce kendi içine bakmalı, kendi içine bakacak yüzü yoksa insanın; ondan ne köy ne kasaba olmayacağına inanırım..

Benim de yanlışlarım çoktur elbet... Kendimi kayıramam bu yolda.. İlk başlarda bende kendimle yüzleşemedim ama şimdi kaybettiğim yolu buldum en sonunda...

Vicdanın rahatsızlık duyuyorsa haklı olman pek bir işe yaramıyor.. Özür dilemek erdemdir bunun bilmeyenler gururuyla baş başa yaşıyor..

Tamam gurur da iyi ama dozunda.. Yersiz gurur emin olun, sadece insan kaybettiriyor..


Asıl olan onurlu olmaktır. Onurlu olmak insana değer kazandırır.. Onuru gururdan ayıran en önemli özelliği kavramalı insan.. Yoksa onurla gurur aynı yerde pek bulunmaz bana inan..

Gurur kibirlidir, onur mütevazi... Siz onurlu olun..Bilin ki yeryüzünde ki en doğru yol..

Kırdığında özür dilemeyi bilenler günümüz zamanında yegane insanlardır benim için.. 

Sözüm ona herkesin dilinde üç günlük dünya. Peki kardeşim sen hiç dönüp baktın mı arkana..?

Kimleri kırdın döktün bu hayat yolunda.. Özür dilemek sana bir şey kaybettirmez,  sende ki onur değil bildiğin içi boş bir gurur oysa...

Belki hatalısın belki de yaptığın yanlış.. konuştuğun sözün doğru olması seni haklı duruma sokmaz.. Karşındakini kırdıysa ağzından çıkanlar hak katında da bir yeri olmaz..

Şimdi herkes dönüp yaşadığı tartışmalara baksın.. Bende şimdi gidiyorum o beni kıran olaya, bir de "Eksiklik kendi özümde" penceresinden bakmaya....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.