EYY GÜZEL TÜRKİYEM…..
Neler kaçırmışım neler.
Bütün memleket ‘’Kürk Mantolu Madonna’’ diye karışmışta  benim 1 gün sonra haberim oldu. 
Vay anasını  sayın seyirciler.. Bir gol daha yemişiz!!
Meğer biz bir kültürlüymüşüz  de ,  hepimiz 1943 yılında Sabahattin Ali ‘nin  basıma giren bu eserini okumuşuz da,  biliyormuşuz  da  ;  Çeşitli kanallarda sırf laf olsun beri gelsin diye konuşan , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan , üstüne bir de kanalına iyi rating yaptırıp para kazanan bu vatandaşlardan birini gaf üstünde yakalamışız , çok ayıplamışız. 
Olay trend topic olmuş , vay memleketin halineler , vah vah lar tüh tüh ler , yazık yazıklar almış başını gitmiş.
Bana sorarsan eğer , neresinden bakarsan bak iki ucu pisli değnek. Bir tarafta ‘’ben aslında bu kitabı okumuştum ama sonra  unutmuşum , edebiyat severlerin merhametsizliği ortaya çıktı’’ diyen şahane bir savunma var. Diğer tarafta yakaladık lan ‘’vurun abalıya’’ diyen diğerleri.
‘’Bilmiyordum , çenemi tutamadım , illa bir laf etmem gerekiyor diye düşünmeden  konuştum , pardon’’ de yürü git di mi ? Zaten aynen seyredilmeye devam edileceksin. 
Diğerlerine ise sözüm şu  : Çok ayıpladın ya sen  şimdi bu ablayı , önce  yaptı sonra da sıvadı diye. Acaba dönüp baktın mı bu kitap neymiş neyin nesiymiş  , kimlerdenmiş bu Madonna? Ya da bu yayını izlemeyi kestin mi ?Yoksa oturup hala ne diyecekler diye her gün izliyor musun? 
Beğenmediysen izleme. Kusur bulmak için izleme , zaman ölsün  diye izleme , herkes izliyor diye izleme  , seçici ol bir ya! İster maç izle , ister tartışma programı , istersen fillerin üremesini…yeter ki  öğren , eğlen. Ya da benim gibi reddet bakma o kutuya…KOLAY.
Ne seyrediyorsan ‘’O’’ sun !!
Hooooop geçtik ne yiyiyorsan ‘’O’’ sun !!
Şeker yedin mi  bugün? 
Kesme şeker , toz şeker , esmer şeker ,sütlü tatlı , kek , baklava falan.
Şeker  aslında doğduğumuzda bilmediğimiz ve pekte gerek duymayacağımız bir tat. 
Sonra ona şeker koy , buna şeker ekle, gelsin lolipoplar gitsin bonibonlar öğretiyoruz işte çocuklarımıza. Ana okulunda başlanıyor ödül diye şeker verilmeye  , ilk okulda devam ediyor. Servis şoförleri uslu çocukları şekerle ödüllendiriyor. Kaç defa bu ne yaa diye oğlumun cebine attığı şekerleri bulup çöpe attığımı daha dün gibi hatırlarım. 
Sonuç: Ben kaçtım , bütün dünya kovaladı . Neticede kaybettim.
Haydi bilin , olmadı tekrar bilin , şeker nedir ve şeker denen bu  tatlı bela bakın neden bu kadar zararlı , ÇOK ÖNEMLİ …glisemik index ne demek?

Şeker karbonhidrat ihtiva eden her şeye denir. 
Glisemik index bir şeker ölçüm sistemidir. Yani bir gıdada ne kadar şeker varsa o kadar yüksektir bu ölçümün değeri. Mesela saf şekerin glisemik indexi 100 dür, yani zirve 100 olarak kabul edilir. Mesela patatesi haşladıktan sonra glisemik indeks değeri tam olarak 85 olmaktadır. Yani bu demek oluyor ki siz yediğiniz patatesin %85 i kadar şeker yemişsiniz demektir.
Bu karbonhidratları  hayatımızdan çıkarmanız gerektiği anşamına gelmez hatta İnsanların karbonhidrat almadan sağlıklı bir gün geçirmesi imkansızdır. Bunun yerine glisemik indeksi düşük olan besinleri tüketmemiz gerekir.
Şeker Değeri Yüksek Besinlerin Sağlığa Zararları Nelerdir?

Uzun vadede safra kanalı kanserine, akciğer kanserine neden olmaktadır.
Vücutta kanser hücresi varsa bu hücreleri beslemektedir.
Damarlarınızın sertleşmesine ve dolaşım sisteminizin bozulmasına yol açmaktadır.
Kalp krizi riskinizi 300 kat artırmaktadır.
Depresyona, anksiyete bozukluklarına ve dalgınlığa neden olmaktadır. Hafif bir aptallık hissediyor veya zihinsel netlik hissedemiyorsanız bunun sebebi önceki hafta içinde tükettiğiniz aşırı karbonhidrat olabilir. Henüz fazla yaşlanmamışken zayıf hafızaya ve alzheimer a neden olur. Bir araştırmaya göre alzheimer tatlıyı fazla tüketen insanların kaçınılmaz sonudur.
Diyabetin baş sorumlusudur. Reaktif hipoglisemi ataklarına neden olup, olmadık yerlerde bayılmanıza sebep olur.
Aşırı kilo almanıza sebep olur ve kilo vermeniz gittikçe zorlaşır. Sofradan aç kalksanız da kilo alırsınız.
Ani felç çok fazla tatlı tüketiminin bir sebebidir, çok tatlı tüketiyorsanız “durduk yerde bu nereden çıktı şimdi” demeyin sebebini ve olacakları zaten biliyordunuz.
Damar tıkanıklığına sebep olur.
Kangren riskini artırır ve sinir sistemini tahrip eder.
Böbrek taşlarına ve böbrek yetmezliğine sebep olur.
Kemik erimesine sebep olur.
Çocukların büyüme hormonlarının salgılanmasını engeller, tüm vücut hormonlarının dengesini bozar.
Konsantrasyon kaybına sebep olacağı için çocukların ders başarısını düşürür.
Dişlerin çürümesine neden olarak buna bağlı böbrek ve bağırsak iltihaplanmalarını getirir.
Migren hastalığına sebep olur ve sık sık baş ağrısı meydana getirir.
Vücudun savunma sistemini zayıflatır ve özellikle kış hastalıklarına bunun yanında çeşitli virüslere karşı saldırıya açık hale getirir.
YEMEEE. YEDİRMEE !! 
Ne yapacağız peki. Onsuz olmuyor ki diyenlere bu noktada  glisemik indexi sadece 7 olan , şeker yerine korkmadan kullanılabilecek bir şeker alternatifinden bahsedeceğim , xylitol yada biz Türklerin bildiği gibi ksilitol.
Ama laf çok uzadı o yüzden burada değil .
Şekerden vazgeçemeyenler , diyabetliler , çocuğu olanlar , menopozla beraber kemik erimesine merhaba diyenler mutlaka sağlık haberlerine bir baksın derim. Orada her şeyi anlattım.
Sağlıkla , Sevgiyle , Şekersiz şeker tadında günlere , insanlara …
Bihter Bangı
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.