Bu satırların yazarı İzlanda gibi sıradan bir dünya ülkesinin, gariban milli takımına, kendi sahasında 3 - 0 yenilerek elenen takımından utanç duymaktadır. Milyon dolarlık futbolcularına verilen emek, sevgi, ilgi ve en önemlisi duyulan güven yıllardır açıkca istismar edildi. Bir dangalağın süper egosu, marka hayranı paçozlara duyulan aşırı sevgi, disiplinsiz, centilmenlikten uzak, futbolu mahalle takımlarının düzeyine indirmiş topçuların bir araya geldiği ekibe artık Milli Takım demekten utanıyorum.

Bu ülkenin kıt kaynaklarından aktarılan milyonlarca avroyu cebine indirip, sahalara çıkınca rakipleri karşısında tırsan, beceriksizleşip adeta futbol çizgileri arasında yok olan oyuncularla, futbolu değil biraz rakamları konuşmak istedim.

Dün gece Eskişehir'de İzlanda karşısında adeta ezilen, sahadan silinen, 11 kişinin futbol kariyerinde attığı golleri çok merak ettim. Biraz arşiv tarayınca, son 10 yıldır futbol tutkunlarının açıkça kandırıldığını istismar edildiğini gördüm. Çoğu 'yıldız' futbolcunun şişirilen kariyerlerinin milli maçlarda ortaya çıktığına tanık oldum.Dün akşam sahada yer alan 11 futbolcunun milli takım kariyerinden çıkan sonuca hep birlikte bir göz atalım...


Arda;Doğal olarak bütün gözler sahada Arda'nın üstündeydi. Çok değil bir kaç ay önce ceplerine 500 bin avronun dağıtıldığı bir milli takımdan bahsediyoruz ki, rakiplerinin hiç birinde prim yok. Milli karşılaşmalarda milli hisleri bizden çok daha yüksek.

Hayatı boyunca 100 kez A Milli takım forması giyen Arda Turan, 100 maçda sadece 17 gol atmayı başarmış.

Kaleci Volkan Demirel; Yediği goller yüzünden kızgınız, kırgınız, sonuç olarak bir kaleci. Kalesine gelen akınları durduramayan ekip arkadaşlarının kurbanı. Sık sık bizimle aynı duyguları paylaştığını görüyoruz. Elinden gelse hücuma o kalkacak. Yapabilecekleri sınırlı,  

Kaan: Alman Milli Takımı ile Türk Milli Takımları arasında gitti geldi. Kaan'ın varlığı bile takımın ne kadar milli olduğunu tartışmaya açıyor. Türk milli takımında çıktığı maçlarda sadece 1 golü var.

Çağlar: Hevesini kırmayalım, Milli takım formasını henüz 2 kez giydi. Mücadeleci fakat yetersiz. Karadenizli bir futbolcudan beklenen başarayı kendisinde nedense Milli Takım'da hiç görmedik.

Mehmet Topal; Fenerbançe'nin gözdesi, A Milli takım içinde 2008 yılından bu yana orta saha ve stoper olarak görev yapıyor. 72 maçta 1 gol atmış, buna da şükür. Henüz atamayanlar var..

Caner Erkin: U-17, U-18, U-19, U-21 ve A Milli takımda toplam 97 kez forma giymiş. A Milli takım forması içinde 53 kez çıktığı karşılaşmalarda sadece 2 gol atmış. Magazin sayfalarından adı hiç eksilmeyen Caner'i Milli takımda attığı gollerle görmeyi çok ama çok isterdik.

Emre Belözoğlu; 37 yaşında, 95 kez A Milli formasını giymiş, attığı gol sayısı 9. Oysa 1995 - 1997 arasında U-16'da 35 kez sahaya çıkıp 20 gol atmıştı. Arda gibi milli maç ve gol yüzdesi neredeyse aynı.

Nuri Şahin: 50 kez A Milli Takım formasıyla karşılaşmalara çıkmış, sadece 2 gol atmış. Demekki gol atmasını biliyor diyebileceğimiz ender futbolculardan biri..

Oğuzhan Özyakup; Hollanda doğumlu henüz 25 yaşında. Milli takım tercihini ilk kez Hollanda için kullanmış. A Milli takım forması altında 29 kez forma giymiş, henüz tek bir golü var.

Cenk Tosun; Almanya doğumlu 26 yaşında tecrübeli bir futbolcu. Alman Milli takımda kendini göstermiş. Türk milli takımında 22 kez forma giymiŞ, 6 gol atmış. Gol yüzdesi diğer futbolculardan çok daha iyi. Yeterli mi, tabi ki değil.

Burak Yılmaz: Türk futbolu içinde en mücadeleci isimlerden biri. Takım arkadaşlarının kurbanı olmasaydı çok daha fazla gol atabilirdi. A Milli Forma ile 53 kez yeşil sahalarda rol aldı, tam 23 gol attı. Yüzde 10'luk yıldızlar biraz utanır mı bilmem ama Burak her milli maçta egosu yüksek yöneticiler tarafından sindirilmek istenen isimlerin başında geldi. Bu arada Sergen Yalçın'ın ardından 4 büyüklerde forma giyen nadir futbolculardan biridir. 32 yaşında, yüzde 50'ye yakın Milli Takım maçlarındaki gol istatistiğini sürdürmesini belkiyoruz.

Sonuç olarak!

Hamasete, yalana dolana gerek yok. Giydiğiniz formanın içinde, sizi izleyen milyonlar İstiklal Marşını okurken tüyleri diken diken olurken, sizler kazık gibi dikilerek, cebinize indireceğiniz avroları dolarları düşündünüz.

Dürüst olun, ne o forma, ne bayrak umurunuzda bile olmadı.
Din, iman Allah, vatan- millet nutuklarını çekerek çıktığınız sahalarda altın hayalleri kurdunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.