Sarı-Lacivertliler'in kendi evinde 33 haftadır süren, yenilmezlik ünvanını Akhisar elinden aldı.
  
Maçın geneline baktığınızda Fenerbahçe'nin rakibi Akhisarspor'a karşı bariz rakamsal üstünlüğü var. Topla oynama yüzdesi 67. Rakibin kalesine gol şutu 8. Rakibin ise sadece 3.
   Maçın sonucu Fenerbahçe 1 Akhisarspor 2
   Trabzonspor maçında da belirttik, Gaziantepspor maçında da aynı filmi izledik. Sarılacivertlilerde teknik kadro zayıf. Bakmayın koca koca spor yazarlarının Fenerbahçe teknik kadrosu için olumlu şeyler söylemelerine.
  Fenerbahçe üç haftadır sos veriyor. Forvet yok. Var görünen forvet oyuncuları formlarından çok çok uzaktalar. Emenike artık oynamıyor. Al auta at diye pas versen atamayacağı topu yarım metreden auta atıyor. Maç boyunca sahada gezindi durdu. İkinci yarı sol açıkta biraz oynar gibi oldu o kadar. Sow deseniz ayni. Sonradan oyuna giren Webo'da etkili olamadı.

   Orta saha deseniz Emre 60 dakika oynadı yoruldu. Oyundan çıktı. Yerine kurtarıcı olarak Selçuk girdi ama onun çabaları da yetmedi.

   Ama bu maçın kaybedilmesinin sebebi tabi ki Emenike değil. Teknik kadro. Maça beraberlik için çıkan Akhisar Mert'in hatasından erken golü bulunca,  geriye yaslanağı belliydi. Bunu biraz futboldan anlayan görür. Ama Sarı-lacivertlilerin teknik heyeti görmedi.

   Maçın başında golü bulan Akhisarspor'a karşı Sarı-Lacivertli teknik heyeti maça gereken müdaleyi yapamadı. Maçın başında golden sonra Diego'yu oyuna almalıydı. Takımı yavaşlatan Meireles'le 80 dakika beklememeliydi. Hatta Alvez'i oyundan alıp, Diego'yu oyuna almalıydı.

   Kaçan gollere bakıyorsun evlere şenlik. Altını çiziyorum. Fenerbahçe maçlara iyi motive edilmiyor.

Maç berabere seyirci yerine oturamıyor. Aynı hırs ve isteği oyuncularda göremiyorsun. Maç sonuna kadar sanki galip takım havasında rahat oynadılar. Rakibi rahatsız edemediler. Üstüne gitseler Akhisar havlu atacak. Ama rakip kale önünde çok fazla pozisyon yaratamadılar ve yakaladıkları pozisyonu kullanamadılar.
   Roberto Carlos Sarılacivertlileri iyi analiz etmiş.

Katı defans , kontratla atılacak goller. İstediği de oldu ve maçı aldı. Zaten başka türlü de galip gelme şansı pek yoktu. Fenerbahçe'nin üstüne gitse maçı kaybederdi.
   Maçın birde hakem komedisi var. Akhisar'lı Bilal maçtan sonra Hakem Fenerbahçe golünden sonra Erkek gibi oynayın dedi diye bir açıklamada bulundu. Eğer bu doğruysa çok elim bir olay. Maçın hakemi Özgür Yankaya öz güvenini kaybetmiş. Maçta çok hatalar yaptı. Ama bu Sarılacivertlilerin yenilgisinin mazereti olamaz. Hakemlik melekelerini kaybetmiş. Avantaj kurallarını uygulayamadı. Sarı kartlardan sonra kırmızı kart çıkartmakta çekindi. yine de dediğim gibi maçın sonucuna direk etki eden bir hatası olmadı.

   Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray maçında Drogba'ya olmayan penaltı veren,  bu sezon Gaziantep, Galatasaray maçında son dakikada Burak golü atarken kendisi de gol şutunu temsilen çeken Özgür Yankaya olunca insan biraz daha dikkat kesiliyor. Hele hele bir Akhisar'lı futbolcuya erkek gibi oynayın diyorsa durum bir kez daha dikkat çekiyor, Bu sözü Bilal ispat etmek zorunda. Gerçekten Özgür Yankaya bu sözü dediyse hakemliği bırakmalıdır. Gerçi Bilal maçtan sonra yaptığı açıklamayı maçtan yarım saat sonra evirdi çevirdi.

   Sonuçta Sarı-lacivertlilerin altın değerinde üç puanı teknik kadronun yoğun çalışmaları sayesinde kaybetti ve evinde 33 haftalık yenilmezlik ünvanını yitirdi. Umarız Trabzospor ve Akhisarspor maçlarında kaybettikleri puanlar şampiyonluğun kaçmasında önemli rol oynamazlar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.