İlk maçı kendi evinde golsüz kapatan ve umutlarını ikinci maça bağlayan sarılacivertlilerde şampiyonlar lig heyecanı erken bitti.

   İki takım arasında futbolcu kalitesi açısından çok fazla fark yoktu.Ancak Shakhtar Fenerbahçe’den daha hazır bir takım görüntüsü verdi.

   Kimse sonuca bakıp yine mi hüsran demesin.Bu Fenerbahçe geçen seneden çok farklı ,çok daha iyi futbol oynuyor.Dün akşamda ilk yarım saat Lucesco’nun takımı üstün oynayan taraf oldu.Nitekim golü de buldular.Ancak oyunun geri kalan bölümlerinde sarılacivertliler oyuna dengeyi getirdiler.Hele ikinci yarının başında itibaren rakibe üstünlük sağladılar.

   Ne olduysa Peireia’nın saha dışına gönderilmesi ile başladı.Ve maç o dakikada koptu.Rakibi kendi yarı sahasına mahkum eden ve her atağında tehlike yaratan sarılacivertliler hiç beklemedikleri anda Teknik Direktörlerinin  saha dışına çıkartılması ile oyundan koptular.Tüm konsantrasyonları gitti.Ve beklemedikleri bir anda penaltı golü ile fark ikiye 4 dakiaka sonra kontratak goluyle fark üçe çıktı.Maç sonucunun kaç kaç olduğu o kadar önemli değil.Önemli olan Fenerbahçe'nin ikinci yarının başında gösterdiği oyun performansını tüm maça yayabilmesi.Bunu başarılarsa rakiplerin işi hiç kolay olmaz.

   Maçta görev yapan sarılacivertlilerde defans daha hazırım diyemiyor.Hazırlık dönemi dört hafta olan bir takımda zaten fazla beklentide olmamak lazım.Orta sahada Diego çok çalıştı ancak bir o kadar da pas hatası yaptı.Forvette ise kah sanşızlık kah Shakhtar kalecisinin süper oyunu sarılacivertlilere gol şansı vermedi.

Shakhtar oturmuş ve çok iyi sistemini kurmuş bir takım.Defans kalecisine hiç çekinmeden sürekli geri pas yapabiliyor.Orta saha oyuncuları kontraatak futbolunu iyi uyguluyorlar.Çok çabuk atağa kalkıp,rakibi eksik oyuncu ile yakalıyabiliyorlar.Yıllardır oynadıkları sistem aksamadan devam ediyor.

   Fenerbahçe artık yoluna avrupa lg maratonunda devam edecek.Cuma günü kuralar çekliyor.Kolay gibi görünen bu arenada da sarılacivertlilerin işi öyle kolay değil.Ancak hırslı bir teknik direktör ve tecrübeli oyuncu kadrosu ile sarılacivertliler bundan sonraki oynayacakları maçlarda taraftarlarına keyifli futbol seyrettirecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.