Fenerbahçe evinde galibiyete hasret

    Fenerbahçe kendi evinde oynadığı Akhisarspor maçını 3-2 kaybedip, ezeli rakibi Galatasaray’la 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışından koptu.Matematiksel olarak şansı var ama, bu sadece kendi maçlarını almasına bağlı değil.Rakiplerinin de puan değil puanlar kaybetmesine bağlı.Üstelik tek rakip de yok.Galatasaray,Başakşehir ve Beşiktaş var zirve yarışında.

   Taraftarlarının yoğun ilgi gösterdikleri Galatasaray maçından galibiyet alamayan sarılacivertliler umutlarını büyük ölçüde sahada bıraktıklar.Maça önce beraberlik için çıkan Galatasaray son derece vasat oyunu ile istediğini aldı.

   Maçın tek galibi tarih sayfaları oldu.Fenerbahçe, Galatasaray karşısında kendi evinde yenilmezlik ünvanını korurken Galatasaray’ın 18 yıldır süren  Kadıköy’de galibiyet kabusu 19 yıla taşındı.

   Maça dönecek olursak; Fenerbahçe’de ilk onbirinde Mehmet Ekici ve Soldado süprizi vardı.Maça sarılacivertliler istekli arzulu ve önde oyun kurarak başladılar.Galatasaray’ın oyunu kurarken hata yapmaya zorladılar.Bunda da başarılı oldular.Oyunun genelinde Fenerbahçe üstün top oynadı.Ancak uzun bir zamandan sonra ilk defa Fenerbahçe’de bu kadar yeteneksiz forvet oyuncuları seyrettik.Ellerine gelen pozisyonları değerlendiremediler.

   Mehmet Ekici forma giydiği 60 dakika adeta saç baş yoldurdu.O kadar acemi hatalar yaptı ki seyirci bile çileden çıktı.İlk yarıdaki bu hatalarından birinde Gomiz golle burun buruna geldi.Sağ bekte Beşiktaş maçının yıldızı Şener bu senenin en kötü oyununu oynadı.Rodrıgues her pozisyonda Şener’e üstünlük sağladı.Dirar’da gereken yardımı yapamayınca Fenerbahçe’nin sağ tarafı az sayıda Galatasaray atakları için gol yollarında bulunmaz fırsat oldu.

   Galatasaray kendine yakışmayan bir görüntü çizdi maç boyunca.Adeta beraberliğe gelen orta sıralamalardaki bir takım gibi vakit geçirmeye çalıştılar.Yıllardır rakibini özellikle derbilerde ısıran rahatsız eden dişe diş oynayan Galatasaray’ı görmeye alışık kişiler olarak şaşırdık desek abartı olmaz.

   Fenerbahçe’de maçın hakkını veren derbiyi içine sindirmiş ve hırsıyla oyunu kazanmaya çalışan tek kişi kaleci Volkan oldu.Yaptığı kritik kurtarışlarla da takımına nefes aldırdı.Zaten maç öncesi taraftar Volkan’ı inanılmaz destekledi.

   Taraftar demişken her iki takımın taraftarlarının hakkını verelim.Olaysız bir derbi oldu.Her iki takım taraftarları da takımlarını doksan boyunca desteklediler.

   Fenerbahçe gerek teknik heyeti,gerek yönetenler artık bir şeyin farkına varmalılar.Taraftar taraftar dediler maçta oturacak yer yoktu.Hatta merdiven boşlukları bile doluydu.(Stat yetkilileri bu duruma nasıl kayıtsız kalıyorlar anlamak mümkün değil.Beşiktaş maçında da böyleydi.Allah korusun acil bir durum olsa ne olacak.)

   Artık taraftar bu takımı bu oyun anlayışını bu puan durumunu beğenmiyor.Fikrini de maç sonunda yaptığı tezatüratlarla gösteriyor.Maç sonunda Akhisarspor maçında olduğu gibi yönetim istifa, Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon tezahüratları yapıldı.

   Değişim şart.Buna Fenerbahçe’yi seven,Fenerbahçe’yi düşünen herkesin tepkisiz kalmaması ve ortak bir çözüm bulması şart.Artık bu oyuncu kadrosu, teknik heyet ve yönetimle başarı yakalanması biraz zor görünüyor.Mayıs ayında yapılacak kongrede Fenerbahçe için dönüm noktası olacak.Aday olanların rekabet değil birlik içinde tek liste yapıp değişiklikler yapmamaları durumunda tek üzülen milyonlarca Fenerbahçe’ye gönül vermiş kar kış soğuk demeden stata koşan takımını gönülden destekleyen Fenerbahçe taraftar olacak.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.