Fenerbahçe Fena Esti

  Son derece kuru ayazın olduğu ,soğuk bir havada oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını sarılacivertliler 3 farklı skorla geçerek liderliğe maç fazlasıyla oturdu.

  Maça klasik oyun kurgusu ile çıkan sarılacivertlilerde Diego’nun sakatlığı ,Hasan Ali Kaldırım’ın grip olması nedeniyle,Ozan ve Caner ilk onbirde görev aldılar.

   Eski gücüne göre çok geriye düşmüş ve lig sonuncusu olan Eskişehirspor elindeki kadro ile maça asılabildiği kadar asıldı.Samet hoca yeni transferlerine ilk onbirde yer vermedi.İkinci yarıda oyuna aldı ama skora etki edemedi.

   Fenerbahçe’de Teknik Direktör Pereira sistemi oturttu.Fenerbahçe rakibe top yaptırmıyorlar.Orta saha ve geri dörtlü mükemmel uyum içinde çalışıyorlar.Forvette ise Fernandao rakibi bunalttı ve hata yapmaya zorladı.(Gol pozisyonu kısırlığı devam ediyor)

   İlk yarıda rakibe çok fazla fırsat vermeyen sarılacivertliler Fernandao ile haklı kazandığı penaltıyı hakem görmeyince oyun çığrından çıktı.Hakem Alper Ulusoy veremediği penaltı kararı altında ezilince ilk yarının sonunda Nani’in pozisyonuna olmayan bir penaltı yarattı.

  Yine maçın kontrolünü kaybeden Hakem Alper Ulusoy,maçın 63.cü dakikasında Eskişehirspor’lu Alpaslan’ı gereksiz yere ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı.Ve Eskişehirspor’u 10 kişi bıraktı.

   Bunların olması aslında maçın sonucunu değiştirmez.Fenerbahçe bunlara ihtiyacı yok.Bu kararlar olmasa da bu maçı alırlar.Ve aldılar da.Ve 5 sezon sonunda Eskişehir deplasmanından galibiyetle dönüyorlar.

   Fernandao maçta biri penaltıdan biri fırsatçılığından iki gol attı Van Persie skoru perçinledi.Volkan mükemmel oynadı.Kjaer kusursuz oynadı.Nani formundaydı.Mehmet ve Souza dinamo gibi çalıştılar.Bu kadar başarılı isimleri sayınca sonucun sarılacivertlilerin lehine olması doğal.

   Bir sözümüzde Eskişehirspor Başkanı Sn.Mesut Hoşcan’a.Maçtan sonra açıklamasında haksız penaltıya tepki gösterirken verilmeyen penaltıyıda söylemesini beklerdik.Ofsayt dediği pozisyon ofsaytla alakası yok.Defalarca televizyondan izlesin.Hak verecek söylediklerimize.Evet hakem hataları bu sene her seneden daha fazla göze batıyor.Ama bu her takım için geçerli.Bunun yeri maç sonu tv kameraları değil,federasyon yetkilileridir.Bu konu her kulübün başkanını ilgilendiriyor.Dolayısıyle kulüpler toplanıp bu konuyu enine boyuna konuşup çözüm üretmeliler.

   Dileriz en kısa sürede hakem hatalarına çözüm bulunur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.