Fenerbahçe Gazi

   Son haftalarda çıkışa geçen  Fenerbahçe liderliğini korumak için geldiği Gaziantep deplasmanında beraberlikle ayrılarak liderlik koltuğunu Beşiktaş’a geri verdi. Böylelikle bir hafta aradan sonra Beşiktaş tekrardan liderlik koltuğuna oturdu.

   Gaziantep maçına sarılacivertliler yine hızlı ve istekli başladılar.Pereira kadroda fazla değişikliğe gitmedi.Mecburiyetten sakat olan Van Persie yerine Fernandao oynattı.Geri dörtlü,orta saha bilinen oyunculardan sahada yerini aldı.

   Bu sene rakibe çok fazla gol pozisyonu vermeyen sarılacivertliler uzun zaman aradan sonra kalelerinde 2 gol birden gördüler.2 golde duran toplardan geldi.İlk golde Volkan biraz daha sanşlı olsa topu çelebilirdi.Penaltı da aynı şeklide Volkan topun gideceği köşeyi bildi ancak sanşı yaver gitmedi.

   Fenerbahçe Gaziantepspor ile günlerce oynasa yenilmez.Maçın baştan sonuna hakimi Fenerbahçe oldu.Hatta öyleki ilk yarım saat sonunda gereksiz bir hareketten dolayı haklı olarak oyundan atılan Hasan Ali Kaldırım’dan yoksun sarılivertlileri 10 kişi kalmaları bile etkilemedi.

   Ancak sarılacivertlileri etkileyen Nani,Diego oldu.Trabzonspor maçının iyi oynayan iki ismi bu maçta sahada yoktular.Öyleki Diego iyi oynamadığının yanı sıra gereksiz bir penaltıya da sebebiyet vererek takımın puan kaybetmesine neden oldu.Diego ceza sahası üzerinden rakip kaleye şut atmayı denemesin.Kaç maçtır deniyor,attığı şut kale ile alakası olmayan yerlere gidiyor.Nani’de aynı şekilde etkisizdi.Bu iki oyuncunun etkisizliği forvette Fernandao’yu etkisiz kıldı.

   Sonuçta Nani ve Diego etkisizliği gol yollarında etkisiz kalmaları sarılacivertlilerde puan kaybına neden oldu.Nani ve Diego yerine Volkan ve Ozan oynasa bu tarz deplasmanlarda rakip kalede Fenerbahçe daha etkili olur gibi geliyor.

   Gerçi Pereira artık takımını iyi tanıyor.Kimin nerede ne zaman ne yapacağını iyi biliyor.Kaybedilen puanlar bu kadar dert edilmemeli.Her takım kaybediyor.Liğ uzun maraton.

   Bir sözümüz de Caner Erkin’e.Dün akşam son dakikalarda ceza sahası içinde rakibe yaptığı hareket penaltı.Hakem görmedi.Caner gibi profesyonel bir futbolcunun böyle bir hata yapması da tuhaf oluyor.Bu sinir neden.Sakin olması gerekir.Hakem penaltıyı verse maçı kaybedecek sarılacivertliler.Kime ne anlatacaklar ondan sonra.

   Bu hafta Beşiktaş-Galatasaray derbisi var.Fenerbahçe’de evinde Başakşehir’le oynayacak.Sanırım liğ de dengeler bu hafta değişecek ve taşlar biraz daha yerine oturacak.Son olarak ta Trabzonspor’un yeni başkanı Sn.Muharrem Usta’yı kutluyor yeni ve zor görevinde başarılar diliyorum.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.