Fenerbahçe Keyif Vermiyor

Lig maratonuna verilen bir hafta aradan sonra Kayseri deplasmanına çıkan sarılacivertliler üç puanı tek golle aldılar.

   Maça Van Persie ve Fernandau ile iki forvetle başlayan sarılacivertliler ilk yarıda rakibe beklenen üstünlüğü kuramadılar.Maçın 29. dakikasında kazanılan frikik atışını Van Persie gole çevirdi ve sarılacivertliler öne geçtiler.Bunun dışında sarılacivertlilerin ilk yarı boyunca Kayseri kalesinde gol ataklarını görmek mümkün olmadı.Daha çok orta saha mücadelesi olarak geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda sarılacivertliler Nani’nin yerine Diego oyuna girince biraz kıpırdanma oldu ama o kadar.

   İkinci yarının son onbeş dakikasında Volkan kalesinde devleşmese maçı Kayserispor alırdı.

   Önümüzdeki hafta  Ajax ile avrupa kupa maçı ve hafta sonu oynacakları Galatasaray maçını düşünen Vitor Pereira Diego,Ozan,Gökhan,Caner gibi oyuncularını ilk onbirde yer vermedi.

   Kayserispor bu sene ligde enaz gol atan enaz gol pozisyonu veren takım hüviyetindeler.Fenerbahçe maçında da öyle oldu.Aslında sarılacivertliler bir türlü istedikleri pozisyonları ceza sahası içinde yakalamadılar.Bunda sarılacivertlilerin golden sonra oyunu rölantiye almaları kadar Kayserispor’un defansının başarısı da etkili oldu.

   Genelde Fenerbahçe’ye bakacak olursak bu seyrettiğimiz Fenerbahçe bu oyuncu kadrosuna göre beklenen Fenerbahçe değil.Olamazda.Hala hırs yok oyun kurgusu yok.Orta sahada geçen bir maç ile durumu idare ediyorlar.

   Yıldızlar topluluğu demek çok güç.Nani,Van Persie,Fernadau formlarından çok uzaktalar.Tabi bunun bir önemli nedeni de gerek orta sahadan gerekse kanatlardan bekledikleri pasları alamadılar.Kanatlar hiç çalışmadı bu Kayserispor maçında.Hasan Ali ve Şener forvetlere istenilen ortaları yapamadılar.Hatta hiç yapmadılar.Hasan Ali ve Şener neden ileri gidip orta yapmazlar anlamak mümkün değil.Rakip hiç rahatsız etmedi onları ama her ikiside ileriye çok çıkmadılar.Oysa Fenerbahçe forvette avrupanın en iyi forvet oyuncularına sahip.Rakip onları tutmaktan ileriye çıkamaz.Ancak bu forveti desteklemezsen onların da yapacakları fazla bir şey olmuyor ve onlarda bu kısır futbolda sırıtıyorlar.

   Öte yandan ilk oynadığı maçta kendisine hayran bıraktıran Küçük Rıdvan denilen Markoviç oynadı mı oynamadı mı belli değil.Oyundan çıkana kadar takıma katkısı sıfır oldu.Bir oyuncu nasıl bu kadar değişir.Anlamak mümkün değil.

   Sonuçta sarılacivertliler açısından  kolay geçmesi beklenen Kayserispor maçın zor bela sarılacivertlilerin lehine sonuçlandı.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.