Fenerbahçe kızdırmaya gelmez

   Fenerbahçe en kötü sezonlarından birini yaşadığı dönemde Galatasaray’ı elinden kaçırdı.Herkesin dikkatle takip ettiği derbiden bahsetmek aslında yersiz.Zira dünya derbisi dedikleri derbi, aslında tüm dünyaya rezil olduğumuz maça dönüştü. 

   Maç sonu sahada yaşananları ise anlamak mümkün değil.Futbol Federasyo’nunun, Merkez Hakem Kurulu’nun olaylara karışan futbolcu,teknik adam kim varsa hiç acımadan en ağır cezaları vermelerini bekliyorum.Versinler ki bu sahalarımızda yaşanan olaylara karışanları artık sahalarda görmeyelim.

   Maça gelince Fenerbahçe maça herkesin beklentisinin aksine değişik bir kadroyla çıktı.Hafta başında görevine son verilen Philip Cocu’nun yerine takımı maça hazırlayan Erwin Koeman Valbuena ile başladı.Galatasaray’da ise maç başlamadan hemen önce Eren Derdiyok’un sakatlanması onlar adına şanssızlık oldu.

   Maça Galatasaray önde pres yaparak hızlı başladı.Fenerbahçe rakibi kendi yarı sahasında kabul ederek ani yakaladıkları ataklarla gol bulmaya çalıştı.Ancak bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır.Eğer kendi yarı sahanda rakibi bekleyip ani ataklarla rakibin üstüne gideceksen o zaman süratli oyuncuların olacak.Valvuena,Frey,Benzia böyle oyuncu değiller.Bırakın hızlı atak yapmayı 10 metre hızlı depar atan oyuncular değiller.Bu futbolcular 5 metre içersinde  hızlı ve etkili oyuncular.

   Hal böyle olunca ilk yarı Fenerbahçe kalesinde bol bol pozisyon gördü.Galatasaray elini kolunu sallaya sallaya geldi.İlk yarıyı naz 3 farklı skorla kapatacaklardı.Ancak bir gol bulabildiler.Sahada hiçbir varlık gösteremeyen ve tamamen rakibin ataklarını durdurmaya çalışan bir Fenerbahçe seyrettik.

   Fenerbahçe ikinci yarıya Benzia, Alper değişikliği ile başladı.İkinci yarının başında yedikleri ikinci gol, ve sarı kırmızılı seyircilerin “Fener Kümeye” ve “Oley” tezahüratları Galatasaray’lı futbolcuların nasıl olsa kazandık rahatlığı, sarı lacivertli futbolcularda adeta doping etkisi yaptı.Fenerbahçe Alper değişikliği oyunu rakip sahaya yıktı.Oyunun tek hakimi olan Galatasaray’ı adeta sahadan sildiler.Önce  Valbuena ve Jailson ile beraberliği yakaladılar.Ardından da galibiyeti kaçırdılar.Maçın 60. dakikasından sonra sahada sadece Fenerbahçe vardı.Bu aynı zamanda sarı lacivertlilerin tekrar kendine gelmesine neden oldu.Gecenin galibi hiç tartışmasız Fenerbahçe oldu.Kaybedeni ise Başta Fatih Terim olmak üzere, Galatasaray oldu.

   Maç sonu çıkan olaylar sonrası açıklamada bulunan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ise herkesi şaşırttı.Hakemin 2.ci goldeki taç atışında yanlış karar verdiğini WAR’a neden gitmediğini söyleyerek büyük hayal kırıklığı yarattılar.Öncelikle WAR sistemi taçlara bakmaya yetkisi yok.Daha da önemlisi koskoca Galatasaray bir taç kararı ile beraberliğine mazeret arıyorsa üzüntü verici.Bundan önce maç bitiminde sahaya giren başta yardımcı Hasan Saş olmak üzere sahaya giren yedek kulübesine hakim olmaya bakmaları lazım. 

   Bir notta Comolli’ye.Bakalım oyundan alınan Benzia sosyal medyadan ağır bir yazı yayınladı.Bu konu hakkında bu futbolcuya ne gibi bir tavır alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.