Fenerbahçe Kocaman bir yılı boşa harcadı 

   Fenerbahçe sezonun son maçında Konyaspor’u yenerek lig maratonunu ikinci olarak tamamladı.Fenerbahçe gibi köklü bir kulüp için bu sonuç tabii ki başarı olarak görülemez.Ancak mevcut yönetiminin anlayışına ve teknik heyetin sezon boyunca takımı yönetim şekline bakacak olursak bu sonuç başarı sayılabilir.

   Fenerbahçe’de Aykut Kocaman dönemi artık bitti desek yanlış olmaz.Aykut Kocaman ile Fenerbahçe Kulübü futbol dokusu tutmuyor.Her ikisinin düşünceleri farklı.Fenerbahçe ileriye yönelik rakibe basan oyunu ilerde kuran ve keyifli futbol anlayışı beklerken, Aykut Kocaman’ın düşünce tarzı bu anlayış ile tam tersi.

   Bunun en somut örneğini yine bu akşam Konyaspor maçında gördük.Fenerbahçe sahaya iki forvetle sahaya çıktı.Valbuena uzun aradan sonra ilk defa ilk onbirde yer aldı.Aykut Hoca bunu  daha önce oynadığı karşılaşmalarda yapsa sarılacivertlilerin şampiyon olması içten bile değildi.Ama Konyaspor maçında da Fernandao’yu oyundan aldı 2 gol gördü kalesinde.Ve maçı zora soktu.Taraftarları çileden çıkardı.Fernandao neden oyundan alınır anlamak mümkün değil.

   Hele hele son Bursa maçı ve Akhisar maçları buna tam bir örnek.Her iki maçta da ilk 45 dakikalar boşuna harcandı.

   Aykut Kocaman’ı fazla eleştirmek yanlış olur.Kendisine göre doğruları var.Oyun anlayışı var.Ama başında dediğimiz gibi doku tutmadı.Aykut Hoca ile Fenerbahçe futbol oyun mantığı çok farklı.

   Dolayısıyla sezon başında yönetimin hoca konusunda aldığı yanlış karar sezon sonunda sarılacivertliler için yine beklenen sonuçları getirmedi.Sayın Aziz Yıldırım’ın 20 senelik yönetiminde Galatasaray 10 kez şampiyon oldu ve 4.cü yıldızı taktılar.Konyaspor maçında uzun bir aradan sonra ilk defa taraftarlar Sayın Aziz Yıldırım’dan görevi bırakmasını ve Sayın Ali Koç’un başkan olmasını istediler.

   Fenerbahçe kongresinde kim kazanır bilemeyiz ama taraftarlar bundan sonra başkan olarak kimi görmek istediklerini açık açık dile getirdiler.Kongrede  oy kullanacak üyelerinde artık kişi/kişiler değil sarılacivertli camianın başarılı için oylarını kullanmalarını beklemek gerekiyor.

    Zira Fenerbahçe’de değişim artık kaçınılmaz oldu.Ve bu kongre tarihi bir fırsattır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.