Fenerbahçe kolay maçı zor kazandı

   Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında 5 gollü galibiyet alarak moral bulan sarılacivertliler kolay kazanacakları Gaziantepspor maçını az kalsın tehlikeye atıyorlardı.
   Maça iki devreli bakmak lazım.İlk devre sarılacivertliler rakibe top göstermediler.Süratli baskılı futbollarıyla gol kaçırma
yarışındaydılar.
   Emenike’nin duran toptan attığı tek gol ilk yarının sonucunu belirledi.Fenerbahçeli futbolculara oranla kısa boylu  oyunculardan oluşan Gaziantepspor hava toplarında hiçbir hakimiyet kuramadığı gibi tüm hava toplarının kalelerinde tehlike olmasına müsade ettiler.Gollerde zaten hava topundan geldi.
   İlk yarı Fenerbahçe’de gerek sol kanat gerekse sağ kanat eksiksiz çalıştı.Sürekli ileriye oynadılar.Hasan Ali Kaldırım ve Van Der Wiell hücuma katkıları çok iyi oldu.Kaleci Volkan’a top gelmedi desek fazla abartmış olmayız.Orta sahada Mehmet Topal,Ozan Tufan,Souza ve Lens defans oyuncularının kendilerine yakın oynamaları sebebi ile forvete katkıları fazla oldu.
   İlerde ise Emenike yorulana kadar rakip defansı adeta dağıttı.Bir sözümüz de gol atma şansını bir türlü yenemeyen Volkan’a;Rakip ceza sahası içinde yoktan pozisyon yaratıyor,rakibi ipe dizer gibi diziyor eksiltiyor bir tek gol vuruşlarında yok.Onu da tamamlasa seyretmeye doyamayacak insan.Bence Volkan gol vuruşlarına daha çok çalışmalı.
   Evet ilk yarı böyle bir Fenerbahçe izledik.Ancak ikinci yarı sanki maç 3-0 gibi rahat rakibinin üstüne fazla gitmeyen oyunu rölantiye alan bir Fenerbahçe çıktı karşımıza.
   Oyunu yavaşlatan ilk yarıdaki süratinden eser kalmamış bir Fenerbahçe sahada olunca rakip bulduğu ilk pozisyonda cezayı kesti ve maçın bitmesine 10 dakika kala durumu 1-1 yaptı.Maçın bitimine yakın yenen bu gol sarılacivertlilerde soğuk duş etkisi yaptı.Yine duran bir toptan Souza ile ikinci gole kavuştularda hem kendileri,hem taraftar korkulu rüye görmekten kurtuldu.
   Oyunun geneline bakacak olursak.Fenerbahçe son iki maçında diğer maçlarına göre daha istekli daha derli toplu ve baskılı futbol oynuyor.Defans ile orta saha arasındaki o uzun mesafe son maçta ortaya çıkmadı.Ancak sarılacivertlilerde bu süratlerini doksan dakikaya taşımaları gerekiyor.Kendi evinde rakip ile 1-0 lık skor asla garanti bir skor değildir.Bu maçtan çok iyi ders çıkarmaları gerekir.
   Bu hafta sonu rakiplerinin puan kaybetmeleri sarılacivertlilerin zirveye olan uzaklığını kapatttı.Şimdi önlerinde iki önemli karşılaşma var.Bu maçlar gerçek sınav olacak sarılacivertliler için.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.