Fenerbahçe Turu İkinci Maça Bıraktı

  Bu sezon yaptığı flaş transferlerle Avrupa’ya hazırlanan sarılacivertliler çıktıkları ilk maçlarında seyircisine güven verdi.

  Kurada zorlu bir rakip olan Shakhtar Donetsk ile evinde karşılaşan Fenerbahçe taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı ancak,oynadığı futbolla zevk ve güven verdi.

  Maça sarılacivertliler sağ kanatta yaşadıkları talihsiz olayla başladılar.Gökhan Gönül’ün sakatlanması ve Şener’in maç cezası nedeniyle sağ kanat oyuncusu kalmayan Fenerbahçe çareyi sol bek Hasan Ali’de buldular.Bugüne kadar alışık olmadığı mevkide forma giyen Hasan Ali maç boyunca aksamadan oynadı.Tek kusuru buna kusur da denmez sağdan o alıştığımız Gökhan’ın ortalarını yapamadı.

   Bunun dışında Fenerbahçe sahaya ideal onbiri ile çıktı.Kalede Volkan geçen sezona göre çok çok iyi hazırlanmış göründü.Defans bloğunda Alvez ve Kjaer ilk onbeş dakikadan sonra hatasız ve uyumlu oynadılar.Sol bekte ise Caner görevini tam yaptı.

   Fenerbahçe’de orta sahada Diego,Mehmet,Souza,Nani rakibi yeterince orta sahada pres ve baskı yapamadılar.Dolayısıyle ileride top bekleyen Sow ve Fernandao istedikleri toplarla buluşamadılar.Ama bunlar olağan şeyler.Rakip gerçekten güçlü ve fizik olarak Fenerbahçe’den daha hazır olduğu için bunları yapmak kolay değildi.

   İkinci yarı daha derli toplu daha baskılı bir Fenerbahçe izledik.Rakip bu maça beraberlik için çıkmış havasında oynadılar.Lucescu Türk futbolunu yakından tanıyan ve çok başarılı bir teknik adam.Takımını bu maç için son derece iyi hazırlamış.Belli ki kendisi de ikinci maça bırakmak istedi.Fazla sarılacivertlilerin üstüne gelmediler.

   Fenerbahçe’de ikinci yarı değişiklikleri son derece yerinde ve faydalı oldu.Van Persie oyuna girmesi bile rakibi etkiledi.Van Persie’nin biraz zamana ihtiyacı var.İlk defa takımla bir maça çıktı.Stoch her an hazırım dedi.Meireles geçen seneki Merieles gitmiş yerine bambaşka birisi gelmiş.

   Sonuçta Fenerbahçe geçen seneki görüntüsünden çok çok iyi bir takım havası verdi bize.Rövanş maçı bizim olduğu kadar Shakhtar Donersk için de zor geçecek.Şimdi bize beraberlik onlara galibiyet lazım.Onun için bu kadar kapalı defans oynamayacaklar.Fenerbahçeli forvetlerin işi ikinci maçta ilk maça göre daha kolay olacak.

   Son sözümüz Vitor Pereira’ya olacak.Etrafına pozitif enerji veren ,güler yüzüyle herkesin sempatisini kazanan bir teknik direktör.Herkesin sevgisini kazanıyor.Bununla kalmıyor bu sene Fenerbahçe’nin 12.ci adamına aday.Kendisi de futbolcularla sanki pozisyon içinde o duyguyu o heyecanı yaşıyor ve sahadaki futbolculara yaşatıyor.Ve en önemlisi bu sene Fenerbahçe’yi bambaşka oynatıyor.

   Fenerbahçe taraftarına çok az bir sabır.Çok kısa sürede bu değerli kadro bu işinin ehli teknik direktör ile çok işler başaracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.