Fenerbahçe Valbuena ile keyifli

   Fenerbahçe son haftalarda oynadığı karşılaşmaları kazanarak lig yarışında ikinci sıraya oturdu.

   Sezona kötü başlangıç yapan sarılacivertliler geçen hafta Bursaspor galibiyeti ile lig yarışında bende varım demişti.Bu akşam da lig sonuncusu Karabükspor’u net skorla geçerek ikinci sıraya yerleşti.

   Teknik Direktör Aykut Kocaman maça kazanan takımın oyuncularını bozmadan çıktı.Valbuena,Isla,Neto gibi as oyuncular yedek soyundular.

   İlk yarıda sarılacivertliler taraftarlarına saç baş yoldurdular.İsabetli şut sayısı sıfırdı.Gol pozisyonu yok denecek kadar azdı.Karabükspor sarılacivertlilerden daha fazla gol pozisyonu buldu.

   İkinci yarıya Aykut Hoca Şener, Valbuena değişikliği ile başladı.Ve sarılacivertlilerin oyun anlayışı ve hücum zenginlikleri daha fazla oldu.Valbuena oyuna girer girmez bir asist ve bir gol ile oyununu taçlandırdı.Ve teknik direktör Aykut Kocaman’a ben ilk onbirin direk oyuncusuyum dedirtti.İlk yarıda sahada var yok belli olmayan Mehmet Topal ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu.Sağ bek mevkiine geçen Dirar bu bölgede daha faydalı oldu.Forvette ise Soldado oyunda kaldığı sürece bekleneni veremedi.Fernandao oyuna girdiğinde bende varım, hazırım mesajını net şekilde verdi.

   Karabükspor bu sezon istediği sonuçları alamıyor.Lig sonuncusu ve 6-7 oyuncusu bu maça gelmemiş.Sahaya çıkan oyuncularda taraftar çoşkusundan iyice strese girdikleri her hallerinden belli oluyordu.Ve tek amaçları beraberlik olarak sahaya çıkmışlardı.İlk yarıda bunu gayet iyi yaptılar.Her fırsatta kendilerini yere bırakarak oyunu soğutma konusunda izleyenleri bezdirdiler.Futbol böyle oynanmaz.Özellikle Osman Çelik sahaya futbol oynamak için değil her topta kendini yere bırakmak için çıkmıştı.Genç kaleci Çağlar, kim ne fikir vermişse top oynanmaması için elinden ne geliyorsa yaptı.kendisinin yaşı çok genç ve önünde uzun bir futbol yaşamı olacak.Bu tarz hareketler kendisine puan kaybettirir.Maç soğutma için sürekli seyirci ile oynayan, sakatlıklara sığınan futbol anlayışı artık dünyada yok.

   Fenerbahçe’ye dönecek olursak Karabükspor maçı herkesin beklenenin ötesinde zor geçeceği belliydi.Zira Fenerbahçe bu sene zayıf rakipleri karşısında puanlar kaybetti.Kapanan defansı açmakta zorlandılar.Bu akşam da ilk yarı bu tablo sergilendi.Ama sarılacivertliler bu sefer galip gelmeyi başardılar.

   Galatasaray’ın puan kaybetmesi ile Fenerbahçe Başakşehir’in ardından ikinci sıraya yerleşti.Haftaya Konya deplasmanında galip gelmesi durumunda ligin ilk yarısını ikinci tamamlayacaklar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.