Fenerbahçe’de Ali Koç rüzgarı

   Fenerbahçe geçtiğimiz hafta sonu tarihinin en büyük katılımlı genel kurulunu yaptı.Statda yapılan ve 20 binin üzerinde kongre üyesinin katılımıyla gerçekleşen kongreyi sn.Ali Koç tarihi farkla kazandı.Ve dün Mazbata’sını alarak resmen Fenerbahçe Kulübü’nün 37. Başkanı oldu.

   Kıran kırana geçen kongrede sn.Ali Koç’un, eski başkan sn.Aziz Yıldırım karşısında elde ettiği bu tarihi başarının başlıca iki neden var.

   1.Sn.Ali Koç’un kongreye profesyonel bir ekiple 6 ay önceden planlı bir şeklide çalışması.Kongrede oy kullanacak üyelere yapacakları kulübün durumunu ve yapmayı düşündükleri değişim rüzgarını neredeyse tek tek anlatmaları.

  2.Sn.Aziz Yıldırım ve ekibinin özellikle son iki yılda futboldaki başarısızlıkları.Taraftarların tribün sesini dikkate almamaları ve başarısız giden futbol takımına gerekli müdahaleyi yapamamaları. 

   Sn.Aziz Yıldırım seçimi farklı kaybetmesinini nedenini kendi ekibinde araması gerekiyor.Son iki yılda futbol şubesinde yapılan futbolcu transferleri, Fenerbahçe taraftarının istediği hücum futbolu ile tamamen zıt futbol anlayışına sahip teknik heyeti takımın batına getirmesi ve bu yapılanlar sonucu iç saha maçlarında taraftarların tepkilerine duyarsız kalmaları bardağı taşıran damla oldu.Kongrede sn.Aziz Yıldırım son iki yıldır futbol şubesi ile kendisinin fazla ilgilenmediği açıklaması, bu konuyla ilgilenen yöneticilerin taraftarlardan gelen değişim dalgasını hissedememeleri sonuca doğrudan yansıdı.

   Görevde kaldığı sürece her Fenerbahçe taraftarının efsane başkanı olan sn.Aziz Yıldırım yaptıkları ile asla unutulmayacaktır.Görevde kaldığı 20 yıl içersinde hem Fenerbahçe’ye hem Türk futboluna büyük katkıları olmuştur.Hatta sn.Ali Koç’un ifadesi ile sn.Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanı olmasına bile vesile olmuştur.

   Keşke sn.Aziz Yıldırım “taraftar takımı iç sahada oynatmıyor” bahanesini söylem olarak kullanan kişiler yerine taraftarların sesine kulak verseydi.

   Keşke sn.Aziz Yıldırım kongrede görevini daha önceki kongrede açıkladığı gibi sn.Ali Koç’a devretseydi.

   Zira Fenerbahçe büyük bir ailedir.Taraftarlar bu kulübün gerçek sahipleridir.

   Sn.Ali Koç’a gelince.Geçen sene başkanlığa adaylığını açıkladığında bir güneş gibi doğdu.Zira futbol kulübü istenilen futbolu oynamıyor ve başarılı olamıyordu.Son dört senede sarılacivertliler kupalara hasret kalmışlardı.

    Sn. Ali Koç genel kurulda bir güneş gibi doğdu.Tüm taraftarları kuçakladı.Taraftarlar da uzun zamandır hasretle bekledikleri kendilerine yeniden heyecan verecek başkanlarına kavuştular.

  Sn.Ali Koç’u ve yönetim kurulunu ağır, zor bir görev bekliyor.Aynı görev taraftarlara da düşüyor.Mali açıdan ciddi bir darboğaz giren sarılacivertliler bu yapıdan en kısa sürede ciddi bir yapılanma planı ile çıkacaktır.

   Bu değişim rüzgarı ve yeni heyecan tüm camiayı yeniden ayağa kaldıracak.Özel hayatında son derecede başarılı iş insanı olan sn.Ali Koç’un bu profesyonel iş anlayışı Fenerbahçe kulübüne da yansıtacağı daha şimdiden belli.

   Başta futbol takımı olmak üzere ciddi bir değişikliklere gidileceği ve mevcut futbol anlayışının tamamen değişeceği belli.Teknik kadroda yapılacak doğru ve yerinde değişim bunun başında geliyor.

   Fenerbahçe taraftarlarına artık silkinip, bayrakları yeniden açacakları, takımlarını her branşta özellikle futbolda gerek kombine alarak, gerekse Fenerium’dan forma alarak destekleyecekleri gün gibi ortada.

  Sarılacivertli renklere gönül verenler için artık eski günlerinde olduğu gibi başarılarla dolu günler yakında.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.