Fenerbahçe’de Aşı Tutmadı

   Lig maratonuna büyük transferlerle giren sarılacivertliler 10.cu hafta sonunda hala istedikleri futbolu oynamıyorlar ve izleyenlere keyif vermiyorlar.

   Teknik Direktör Vitor Pereira maça Nani gibi as oyuncunun sakatlığı nedeniyle Alper Potuk’a sanş verdi.Alper Nani’nin yokluğunu aratmadı ve hatta daha iyi bir performans sergiledi.İkinci yarının hemen başında golünü de attı.

    Ancak sarılacivertlilerde hala sistem yok.İlk yarı gol pozisyonu yok.Pereira’nın manasız inadı devam ediyor.  Souza ve Mehmet Topal aynı anda oynamaz.Biraz futbol bilgisi olan ve izleyen bunu çözer.Oynatırsan defans ağırlıklı bir orta sahan olur.Ve ileriye çıkışlarda zorlanırsın.

Forvetlerinde gol pozisyonuna girmekte zorlanırlar.Rakibinde rahat rahat senin üzerine gelir.Bu konuda bu kadar ısrar neden anlamak mümkün değil.Rakibin oyunu bozmak için ofansif orta sahaya sahipolman lazım.Souza yerine yedek oturan Ozan’ı oynatırsan rakip yarı sahada daha çok topla oynarsın.

   Osmanlıspor maçında da aynı senoryayı izledik.Yukarda bahsettiğimiz gibi ilk yarıda gol pozisyonu yok.İkinci yarıda Alper Potuk’un şahsi gayreti ile atılan gol ve sonrası defansa yaslanan rakibi bekleyen bir sarılacivertliler.Bu kadro bu kadar korkak bir futbol oynatılır mı?

     Golden sonra bu takım anlayışı ile takım yine geriye yaslandı.Zaten bu oyun anlayışı ile Fenerbahçe ileriye çıkamaz Birde bir maçta oynadı Küçük Rıdvan ünvanını verdik Markoviç’imiz var.Sadece bir maç oynadı.Ondan sonra oynadığı maçlarda sahada varmı yokmu bilen varsa anlatsın.Bunun üstüne birde müzmin sakat.Sakatsa oyuna neden alınıyor.Sakat değil ama maç esnasında sakatlanıyorsa o da ayrı bir konu.

   Maçta 70 dakika bekledi Pereira.Bir gol daha bulabilrimiyim diye.Golü bulamayınca Van Persie,Meireles değişikliğine giderek maçı tek golle kurtarayım telaşına girdi. Maç da istediği gibi oldu.Maçın 70.ci dakikasından sonra Osmanlıspor Fenerbahçe yarı sahasında gol pozisyonları arayarak maçı tamamladı.

   Pereira sanki erkenden havlu atmış gibi.Kendisi hakkında yapılan eleştirilerden ciddi anlamda etkilenmiş ve morali sıfır.Konsantrasyon yok.Kendisini toparlaması lazım.Bıraksın yazılan,çizilenlen ve söylenenleri.İşine odaklansın.Bu saatten sonra o söylenenler olmaz.Ne Aykut Kocaman nede Ersun Yanal gelmez.Gelmeleri de doğru olmaz.Onun için Pereira takımına odaklanıp o beklenen hızlı rakibi rahatsız eden Fenerbahçe’yi yaratsın.Yoksa böyle tek gollü diken üstünde galibiyetlerle lig bitmez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.