Bu sezon taraftarına,teknik direktörüne ve futbolcusuna kabus gibi gelen lig maratonu nihayet bitti.Fenerbahçe74 puanla lig’i ikinci olarak tamamladı.
   Sezonun son maçında Kasımpaşa’yı iki golle geçtiler.Sarılacivertliler uzun zamandan sonra ilk defa bu kadar az seyirci ile oynadılar ve protesto edildiler.
   Maça iki takım da bitsede gitsek havasında başladılar.Fenerbahçe’li futbolcularda lig iki hafta önce bitmiş.Şampiyonluk gidince motivasyonda bitmiş.Böyle olunca da tatsız tutsuz orta sahada geçen bir maç seyrettik.
   Az sayıda taraftar gelmesi bence herkese bir mesaj oldu.Zira Fenerbahçe taraftarı haftalardır maçlarda takımlarının kötü yönetildiğini bas bas bağırıyorlardı.Sarılacivertliler ellerine geçirdikleri fırsatları kolay kaybedince taraftarda takıma olan güvenini kaybetti.Maçlar az sayıda seyirci ile oynandı.
   Futbolcular da kendi açılarından haklılar.Başlarına gelmedik kalmadı.Öncelikle bu oyuncuları unutmayalım geçen sene puan farkıyla haftalar öncesi şampiyonluklarını ilan ettiler.Bu sene kötü yönetildiler.Bununla kalınmadı birde Rize’de farklı kazandıkları maç dönüşü ölümden döndüler.Kolay değil.Onlar için sarılacivertliler için bu lig kabus oldu.Önümüzdeki sene birçoğu muhtemelen bu takımda olmayacak.Yine futbolcuları tebrik etmek lazım.
   Fenerbahçe için bu sene esas sıkıntı teknik direktör İsmail Kartal  oldu.Göreve geldiği günden beri taraftarlarıyla uyum sağlayamadı.Nasıl sağlasın.Geçen seneki takım gitti.Tel tel dökülen bir takım ortaya çıktı.Son veda ettiği basın toplantısında ayrılmakla sarılacivertli camiaya ne kadar doğru karar verdiğini bir kez daha gördük.Basın toplantısında herkesin beklediği cevap “Evet bu sene başarılı olamadık lig ikincisi olduk” demesiydi.Ancak Kartal takımının lig maçlarında süper oynadığını geçen seneki kadar puan topladıklarını ve çok başarılı bir sezon geçirdiklerini açıkladı.
   Bu açıklama zaten İsmail Kartal’ın yönettiği sarılacivertlilerin neden ikinci olduğunun en bariz izahıdır.Bu konuda fazla konuşmanın anlamı bile yoktur.
    Son sözümüz Başkan Aziz Yıldırım’a.Genel Kurul yapılıyor.Genel Kurul ve Genel Kurul öncesi açıklamalarında 6-7 Temmuz Mahkeme kararından sonra sonuç ne olursa olsun başkanlık görevinden ayrılacağını açıklamıştı.Bugün de yerine gelecek ismi açıkladı.Sn.Ali Koç.Tüm camianın kabul ettiği ortak bir isim.Fenerbahçe kulübüne yakışan bir isim.Ancak Ali Koç 6-7 Temmuz’dan sonra görev alacaksa,bırakın Sn.Aziz Yıldırım bu seneki takımı,teknik heyeti Sn.Ali Koç yapsın.Zira avrupa ön eleme maçları oynacak sarılacivertliler.Biran önce teknik direktörü ve takım oyuncularının alınması gerekmekte.Umarız bu hassas konular dikkate alınıyordur.Zira Fenerbahçe’nin böyle ufak hatalardan bir sene daha kaybetmesini başta Aziz Yıldırım olmak üzere hiçbir Fenerbahçe aşığı istemez.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.