Fenerbahçe UEFA Avrupa Lig'i A Grubu'ndaki 2.maçında kendisi için kabusa dönen maçı inanılmaz bir hamleyle kendi lehine çevirdi.
   Berabere biten maçın neresi iyi diyebilirsiniz.Ancak dün akşam sahada iki farklı Fenerbahçe seyrettik.İlk yarının 30 dakikasında seyrettiğimiz Fenerbahçe için söylenecek tek söz maç bitse de fark yemesek idi.
  Maça iyi başlamadı sarılacivertliler.Celtic iki gole erken kavuşunca herkes şaşkındı.Maç ne olacak kaç gol daha gelecek diye.Endişelenmekte de haklıydı izleyenler.Defans ortasında oynayan Kjaer ve Alvez çok gol pozisyonu yarattı rakibe.Yenilen ilk gol ofsayt ancak o futbolcu nasıl orada o kadar boş bırakılır.Nasıl bu kadar rahat topa vurdurulur.Hemde bir kere değil iki kere.Aynı şekilde ikinci golde Şener çok çabuk geçildi ve iki stoper arasından Celtic ikinci golü buldu.Bu defans anlayışı ile Fenerbahçe her takımdan rahat rahat gol yer.Pereira defansın orta göbeğine acil tedbir alması gerekir.
   İlk yarının sonlarına doğru sakatlanan Volkan'ın yerine oyuna giren Fernandau defansın geri pas hatasını çok akıllıca sezdi takip etti ve Fenerbahçe'ye hayat veren golü attı.İlk yarı böyle bitince biraz rahatladık.
   İkinci yarıya Diego ile başlayan Pereira yerinde yaptığı değişikle oyuna damgasını vurdu.İkinci yarı başlar başlamaz sahada bambaşka bir Fenerbahçe seyrettik.Göze hoş gelen futbolu,rakibe pres yapan top oynatmayan bir Fenerbahçe.Bu baskılı oyun sonucu beraberlik golü de çabuk geldi.Duran topla Fernandau maça beraberlik getirdi.Son derece süratli oynayan Fenerbahçe bu yüksek temposunu maçın 75.ci dakikasına kadar sürdürdü.Ondan sonra oyuna tekrar denge geldi ve maç berabere bitti.
   Bu maçla ilgili en önemli nokta.Pereira'nın maça olumlu katkısı ve hamleleri oldu.Artık takımı tanıyor yerinde ve zamanında müdahale ediyor.Maçın sonlarına doğru rakibi tamamen oyundan düşürmek adına son derece kritik bir hamle yaptı.Üç stopere geçti.İki kanat oyuncusunu ileri çıkarttı.Rakibi daha ileride tutmak adına yaptığı bu hamleyi her teknik adam kolay kolay yapamaz.Takımına istediği süratli oyunu artık daha uzun süre oynatmaya başladı.İlerki günlerde bu tempo daha da artacak.O vakit daha keyifli bir Fenerbahçe seyredeceğiz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.