İki hafta önce lig’de karşılaşan ve çok zorlu geçen maçı kazanan taraf sarılacivertliler olmuştu.Bir anlamda bu maçın devamı gibi olan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kazanan taraf  sarılacivertliler oldu.

  Lig’de liderlik koltuğunu Beşiktaş’a ikincilik koltuğunu Galatasaray’a bırakan Fenerbahçe kupaya var gücüyle sarıldı.Bursa deplasmanında oyuncular Eskişehirspor maçına göre bambaşka bir ruh halinde oynadılar.Öyle ki kupa maçlarında kalede görmeye alıştığımız Mert bile yerini Volkan’a bırakmıştı.Emre,Caner  yokluğunda forma şansı bulan Diego,Selçuk,Kadlec beklenenin üstünde bir oyun sergilediler.

  Orta sahada denk geçen mücadelede Fenerbahçe’nin tecrübeli orta saha oyuncuları oyuna biraz daha ağırlıklarını koydular.İlerde Kyut ve Emenike geçmiş maçlara göre daha iyi oynadılar.Emenike bu maçta eski maçlara göre daha bir konsantre olmuştu.Gol atarak kendine geldi.Alvez’in serbest vuruştan attığı gol ise jenerik bir gol oldu.

   Maçın ikinci yarısında da Fenerbahçe istediği oyun temposunu kurdu.Topa fazla sahip oldu.Defansta pek fazla açık vermediler.Egemen,Alvez tam uyumlu bir ikili olarak oynadılar.Kanatlarda Gökhan çok iyi oynarken,Kadlec Gökhan kadar ileriye katkısı olmadı.Böyle olunca da Fenerbahçe atakları daha çok sağ kanattan oldu.

   Maçın son 15 dakikasında sıklaşan Bursaspor baskısı karşısında teknik kadrodan Diego yerine Caner hamlesi yapıldı.Yorulan Emenike yerine de Sow oyuna dahil oldu.Böylelikle orta saha ve ileriye diri bir hamle yapıldı.Son değişiklik hakkını ise defanstan yana yaptılar.Alper çıktı Bekir oyuna girdi.Böylelikle Fenerbahçe defansı beşledi.Dört tane stoper bir arada oynamaya başladı.

  Bursaspor lig’in en iyi takımlarından biri.Maça öyle bir baskılı başladılar ki,goller erken gelecek dedirttiler.Aynı şekilde maçın ikinci yarı başında ve maçın sonlarında  baskılı olan üstün oynayan Bursaspor oldu.

   Maçın genelinde ise Fenerbahçe istediği gibi oyunun hakimiyetini aldı.İki devreli oynanan bu maçın rövanşı 21 Mayıs’da İstanbul’da oynanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.