Fenerbahçe’yi Volkan kurtardı

   Geçen hafta Antalya deplasmanından eli boş dönen sarılacivertliler kendi evlerinde oynadıkları Gençlerbirliği maçını zor da olsa kazanmasını bildi.
   Maçı izlemeyenler skora bakıp sarılacivertlilerin maçı farklı kazandıklarını sanabilirler.Ama işin aslı öyle olmadı.Fenerbahçe’nin kalesinde Volkan olmasa maçı Gençlerbirliği farklı kazanırdı.
   Son oynadıkları maçlarda hep yazdık.Bu Fenerbahçe kolay kolay gol yemez.Bu geri dörtlü ve onun önünde oynayan Mehmet Topal ve Souza ikilisi rakibe pozisyon vermiyor diye.Ancak dün akşamki maçta bambaşka bir Fenerbahçe izledik.Gençlerbirliği Fenerbahçe defansı arasında gol kaçırma rekoru kırdı.Ve Fenerbahçe bu sezon oynadığı bütün maçlarda vermediği gol pozisyonlarının neredeyse tamamını bu maçta Gençlerbirliği’ne verdi.Kalede Volkan olmasa Fenerbahçe farklı mağlup olacaktı.
   Maça istekli ve ileride başlayan taraf Fenerbahçe oldu.Ancak pozisyonları bulan da Gençlerbirliği oldu.Teknik Direktör Ümit Özat takımını iyi hazırlamış.Fenerbahçe’yi iyi analiz etmiş.Ancak ne var ki Volkan’ı hesaba katmamış.
   Fenerbahçe maçın ilk yarısının sonlarında Sow ile öne geçmeyi başardı.Ancak ikinci yarı duran rakibine gol pozisyonları veren taraf Fenerbahçe oldu.Kjaer ve Skrtel orta göbekte,Hasan Ali ve Şener kanatlarda etkisiz oyunları Gençlerbirliği forvetlerinin Volkan ile sık sık karşı karşıya gelmesine neden oldu.
   İleriye gol atmak için çıkan Gençlerbirliği defansı açıklarını iyi değerlendiren Fenerbahçe forvetleri tam Gençlerbirliği golleri atacak derken gollerini attılar.Robin van Persie’nin maçın hemen başında sakatlığının nüksetmesi ile oyuna giren Sow attığı iki golle oyuna damgasını vururken,oyuna sonradan giren Fernandao uzun aradan sonra golle buluştu.
   Fenerbahçe’de oyuncularda bir düşüş var.O istikrarlı çıkışlarından eser yok.Lens eski günlerdeki futbolunu arattı.Orta saha ise etkisizdi.Buna ragmen sahasında güçlü Gençlerbirliği’ni yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attılar.Skrtel gördüğü sarı kart nedeniyle Trabzon deplasmanında takımda yerini alamayacak.
   Umarız Fenerbahçe kısa sürede toparlanır.Tecrübeli hoca Advocaat’ın bu duruma acil çözüm bulacağına inanıyorum.
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.