Acil şifalar dilerim, geçmiş olsun. Çok üzüldüm acın geçti mi? Neyin var dı sahi? Çok üzüldüm Allah acil şifalar versin, maşallah sizi çok iyi gördüm.

Gönül alan sözler bunlar. İnsan olduğumuzu hatırlatan erdemli kişilerin dilinden düşmeyen sözler. Tanıyalım ya da tanımayalım. Bir hastanın derdine ilaçtan daha kuvvetli tesiri olan sözlerdir.
Söz uçar yazı kalır derler ya, son üç gündür sözler uçuştu gitti, yazılar kaldı. Nerede mi aşağıdaki linkte yer alan bir skandal haberin içindeki yorumlarda.

 HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Doğup büyüdüğüm sokaklarında koştugum, terlediğim, suyunu içtiğim, Küpe Dağı'nın karlarına baka baka içime havasını soluduğum o hayallerimde hep yaşamak istediğim gazeteciliğe ilk adımı attığım Seydişehir'den yazılan yorumlar zehir gibi.

Ablamın bir süredir hasta olduğunu biliyorum. Yakın zamanda geçirdiği başarılı bir ameliyatın ardından eve geldiğinde titreyen sesiyle hasret giderdik. Laf aramızda ablamın yemekleri bir harikadır. Biraz ona moral olsun, biraz umut olsun diye her seferinde 'Su böreği yaparsan geleceğim' diyerek takılırım.
-'Gelmen sen zalım, ah bi gelsen ne börekler açarım sana' diyerek girer söze, sonra uzun uzun anlatır olanları bitenleri, özlemleri eski günleri yarenleşiriz bir dolu..
Ana yarısı bizim için. Küçük kardeşlerini sırtında büyüttü. İki eğitimci bir hemşire verdi millete. Eğitimci kocasıyla 5 çocuk annesi yaşını başını almış gün görmüş bir Anadolu kadını ablam. Bu satırları okuyan her insanın ablası, annesi gibi aziz, mübarek.

14 haziran günü aniden rahatsızlanınca kasabaya en yakın sağlık kurumu olan Seydişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İçi yanıyordu. Kızları, eşi ve oğlu başında Devlet Hastenesi'nde rutin resmi işlemleri yapılırken iyice fenalaştı. Doktor Yaşar Çulha bey yayınladığımız haberde ne olduysa aynısını yaşattı hastaya ve yakınlarına.

Evine gönderildi acı içinde, gece ağrıları artınca çocukları onu Konya'ya götürmek için yola çıktı. Kendi imkanlarıyla Konya Özel Selçuk Hastanesi'ne gidildi. Bu arada Selçuk Hastanesi çalışanlarına doktor ve hemşirelerine teşekkürü borç bilirim.

Bir gazetecinin yapabileceği tek şey durumu özetleyip habere sarılmaktı.
Ben de öyle yaptım
Birilerini arayıp torpil istemeyi de deneyebilirdim. Hayatım boyunca hiçbir hasta için bu yola başvurmadım.

Kimseden ricacı olmadım, aracı olmasını istemedim. Bu konuda Konya Kamu Hastaneleri Birliği de tanığımdır.
 
Acı çeken, kadın Selçuk Hastanesi'nde iç kanama teşhisiyle ameliyata alındı. İç kanamanın başlangıç saati ise Doktor Yaşar Çulha'nın önüne gitmeden çok önce başlamıştı. Öyle ya Dahiliye Mütehassısı arkadaşımız bunu sıradan basit tetkiklerle anlayabilecek donanıma sahip olmalı değil mi.

Ama değilmiş!

Geçmiş olsun Seydişehirli hemşehrilerim, insanlığınıza vicdanınıza yaptığınız çirkin yorumlara eyvallah ve hepsine geçmiş olsun. Tek biriniz bile yorumlarınızda bir hastaya geçmiş olsun demeden 'Yalan bu, karalama kampanyası bu, doktorumuza çamur attırmayız' edasıyla yorumlar yaparken özel bir hastanenin yoğun bakımında hastamız hayata tutundu, ölümün ucundan Rabbim onu sevenlerine bağışladı.

Doktor sevenler hep bir ağızdan hastaya, hasta yakınlarına hakaretler yağdırırken biz bulunması oldukça güç 0 Rh (-) negatif kan arıyorduk.
Hastamızla ilgili tek bir soru sormayan hastanenin derneğinde yönetici olduğunu söyleyen arkadaş bizim adımıza doktordan özür dilemiş, kendisine teşekkür ederiz de, 'Siz kim oluyorsunuz da bizim adımıza özür diliyorsunuz' arkadaş?

Bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklarmış.

Buyursunlar en doğal haklarıdır. Bulunsunlar bakalım.


Kendi vatandaşlarının sağlığını hiçe sayan küstahlığı iliklerine kadar hazmeden arkadaşlar hastaneyi ve doktoru savunurken o kadar saçmalamışlar ki, durumları içler acısı.

Lütfen biraz insani duygularınızı yoklayın, içinizde bir yerde size ait güzel vasıflar mutlaka vardır,  Acı çeken bir hastaya ve yakınlarına reva gördüğünüz sözler günün birinde yüzünüze yapışıp kalan acıya döner.

Seydişehirli bazı gazeteci arkadaşlar böyle bir konuda sorgulamadan mağdurun yanında yer almak yerine konuyu haber yapan iyigunler.net'e saydırmışlar. Eksik olmayın. Son 30 yıldır çok saydıran oldu, bizim başımız dik mesleğimizi yaptık. Acı çekerken bile mesleğimizi yaptık. Bu da size kapak olsun dostlar.

Ha bu arada, Dr Yaşar Çulha'nın tayini çıkmış.

Yazının başlığını da bu yüzden çok sevgili hemşehrilerime adadım.

Büyük Geçmiş Olsun Seydişehir, verilmiş sadakanız varmış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.